Blauwbaards burcht

Dag
zaterdag 11.03.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Adagio (uit: Symfonie nr. 10)
Hertog Blauwbaards burcht
Price range
€30 - €50

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Eén bedrijf, twee personages en zeven gesloten deuren: meer had Bartók niet nodig om met Blauwbaards burcht een van de meest beklijvende opera's uit de muziekgeschiedenis te schrijven. Op uitnodiging van het Antwerp Symphony Orchestra trakteren Christian Arming en zijn orkest uit Luik op een concertante uitvoering van dit beklemmende relatiesprookje vol onderhuidse spanningen en orkestrale zuchten. Het hartverscheurend mooie Adagio uit Mahlers onvoltooide Tiende symfonie maakt de van onraad druipende atmosfeer compleet.

Bio's

Christian Arming

Christian Arming

Christian Arming is sinds 1 september 2011 muziekdirecteur van het OPRL. Hij leidde reeds meer dan vijftig orkesten, verspreid over de hele wereld (Berlijn, Wenen, Frankfurt, Leipzig, Stuttgart, Straatsburg, München, Rome, Genève, Boston, Cincinnati, Houston…) en is ook een vaak gevraagde operadirigent.

Lees verder

Orchestre Philharmonique Royal de Liège

Instrument
orkest

Het Orchestre Philharmonique Royal de Liège is het enige symfonische gezelschap in Franstalig België en concerteert in Luik in de indrukwekkende Salle Philharmonique, in heel België (in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Hasselt, Namen, Saint-Hubert, Sankt-Vith, Verviers en Virton) en in grote Europese zalen. Al bijna 15 jaar lang spant het OPRL zich in om een zo groot mogelijk publiek te laten kennismaken met het mooiste uit de muziek. Sinds september 2011 is Christian Arming de muzikaal directeur. Hij streeft naar niets minder dan uitmuntendheid en verbreedt de horizon van het OPRL.

Lees verder
Nadja Michael

Nadja Michael

Instrument
mezzosopraan

De Duitse sopraan Nadja Michael kan rekenen op een stevige internationale reputatie: de Bayerische Staatsoper, de Wiener Staatsoper, Covent Garden, het Teatro San Carlo in Napels, de Staatsoper Berlin en de Deutsche Oper Berlin zijn maar enkele van operahuizen die haar verwelkomden. Bovendien kent ze ook diverse uitdagende rollen voor mezzo-sopraan en bouwde ze een stevig concertrepertoire uit. Onder de dirigenten met wie ze samenwerkte, bevinden zich Antonio Pappano, Christian Thielemann, Kent Nagano, Valery Gergiev, Bernard Haitink, Zubin Mehta en Daniel Barenboim.

Lees verder
Mikhail Petrenko

Mikhail Petrenko

Instrument
bas

De Russische bas Mikhail Petrenko zingt opera’s en recitals over de hele wereld en werd gelauwerd in diverse wedstrijden. Hij bracht al verschillende malen de volledige Ring-cyclus van Wagner: met de Deutsche Staatsoper Berlin onder Daniel Barenboim, met de Bamberger Symphoniker onder Jonathan Nott en met de Wiener Staatsoper onder Sir Simon Rattle. Petrenko werkt regelmatig samen met dirigenten als Jurowski, Nézet-Séguin, Dutoit, Chung en Harding en stond op de podia van onder andere het Teatro alla Scala, de Metropolitan Opera, de Nationale Opera en de Royal Danish Opera.

Lees verder