Bruisend Bulgarije

Dag
zondag 07.05.2017 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Insight (voor strijktrio)
Pirin (voor contrabas)
On a bench in the shade (voor strijkkwartet)
Such different paths (voor strijkseptet)
Price range
€16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

En wie is uw favoriete hedendaagse Bulgaarse componist? Wie om een antwoord verlegen zit, kan zijn kennis bijspijkeren op dit concert met alleen maar muziek van de jonge Bulgaarse componiste Dobrinka Tabakova. Niemand minder dan Janine Jansen en Gidon Kremer zijn fan van haar werk, en wie Tabakova's bruisende muziek ooit hoorde, weet waarom. Haar verkwikkende mixtuur van folklore en avant-garde is de ideale opkikker voor uw zondagmiddag.

Bio's

Orsolya Horvath

Instrument
viool

Orsolya Horvath studeerde aan de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest. Daarna specialiseerde ze zich aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en volgde ze masterclasses bij George Pauk en Dénes Zsigmondi. Ze is laureate van diverse internationale wedstrijden en mede-oprichter van het Sándor Quartet. Ze is aanvoerder tweede viool van het Solti Chamber Orchestra en soloviool van het Hermes Ensemble. Sinds 2013 is ze aanvoerder van de tweede violen in het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Claire Lechien

Instrument
viool

Claire Lechien studeerde viool en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel. Daarna specialiseerde ze zich aan het Royal College of Music in Londen en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth (bij Veronique Bogaerts). Ze speelde in verschillende Belgische orkesten en werkte samen met tal van kamermuziekensembles. Sinds 2009 is ze als eerste violiste vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Barbara Giepner

Instrument
altviool

Barbara Giepner studeerde piano en viool alvorens ze op achttienjarige leeftijd naar altviool overschakelde. Ze studeerde altviool en piano aan de Hochschule für Musik van Keulen, het Conservatorium van Cincinnati, de Royal Academy of Music in Londen en het Conservatoire de Paris. Ze is prijswinnaar van het Internationaal Pianoconcours van Bremen en won prijzen op het concours Jugend Musiziert in de categorieën piano, viool en kamermuziek. In 2008 trad ze op als soliste altviool met het Lucerne Festival Academy Orchestra onder Pierre Boulez. Verder was ze solo-altvioliste aan het London Philharmonic Orchestra. Haar cd Sphère(s)... verenigt hedendaagse muziek voor altviool. Sinds 2013 is ze tweede soliste altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Diego Liberati

Instrument
cello

Diego Liberati studeerde cello aan de Hochschule der Künste van Bern en vervolmaakte zich nadien bij Louise Hopkins. In zijn geboorteland Italië speelde hij in verschillende orkesten, zoals Solisti Aquilani, het Orchestra Città Aperta, het Orchestra del Teatro Marrucino, het Orchestra da Camera Benedetto Marcello en het Orchestra Sinfonica Abruzzese. In het verleden was hij aanvoerder van de cellogroep in het Portugese Orquestra do Norte. Naast het musiceren wijdt hij zich aan het doceren, en geeft hij lessen en workshops op het Campus Musica Festival en de International Campus Musica van Polignano. Sinds 2010 is hij vast lid van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Marc Vossen

Instrument
cello

Marc Vossen begon met cellospelen op achtjarige leeftijd en studeerde onder andere bij Godfried Hoogeveen (Den Haag) en Ralph Kirshbaum (Manchester). Hij won tal van prijzen op (inter)nationale concoursen en treedt regelmatig op als solist. Hij vormt samen met broer Wouter (viool) en pianist Bart van de Roer het Storioni Trio dat internationale furore maakt.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva is sinds 1999 lid van de contrabasgroep van het Antwerp Symphony Orchestra. Naast haar orkestwerk is Julita vaak te gast bij diverse nationale en internationale orkesten en ensembles zoals het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Luzerner Symphonieorchester, Ictus Ensemble, Hong Kong Philharmonic Orchestra, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern en Les Dissonances in Parijs. Sinds 2010 organiseert ze samen met haar man Dimitri Mestdag het kamermuziekfestival Arbanassi Summer Music (Bulgarije).

Lees verder
Kaat Haest

Kaat Haest

Instrument
presentator/verteller

Kaat Haest studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (2010) en Wijsbegeerte aan de UA (2016). Als freelance presentator en interviewer werkt(e) ze o.a. voor het Storioni Festival, Jeugd en Muziek, Aulos, Musica et Poetica en Kasteel d’Ursel. Kaat geeft les in de Kunsthumaniora en aan de bacheloropleiding Woordkunst van het conservatorium van Antwerpen (AP Hogeschool). Sinds enkele jaren is ze als verteller verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder