Clubconcert: Mahler vs Fröst

Dag
donderdag 10.05.2018 - 21:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€12 - €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Het orkest speelt korte stukken uit een bekend klassiek werk, een topsolist verbaast je met zijn waanzinnige muzikale skills en een bekende host praat met dirigent en muzikanten over het verhaal achter de muziek. Daarnaast zorgt The Smartphone Orchestra voor een Belgische première, via de modernste technologie laat het de smartphones van het publiek synchroniseren waardoor iedereen samen muziek kan maken. Zo komen verschillende werelden bij elkaar in een casual avond die net iets anders brengt dan de concerten en festivals die je gewend bent! 

Bio's

Edo de Waart

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra. Als gastdirigent stond hij voor diverse toporkesten, waaronder de Berliner Philharmoniker, de New York Philharmonic en het Los Angeles Symphony Orchestra. Als operadirigent werkte hij in de allergrootste opera-instellingen ter wereld.

Lees verder

Martin Fröst

Instrument
klarinet

Martin Fröst is klarinettist, dirigent en Sony Classical recording artist. Hij staat bekend voor het verleggen van zijn muzikale grenzen en zijn artistieke samenwerkingen wereldwijd. Fröst speelde al samen met orkesten als het Royal Concertgebouw Orchestra, de Philharmonie van New York en het Philharmonia Orchestra. Daarnaast werkt Fröst mee aan het meerjaren project ‘Genesis’ waarvan hij dit seizoen het stuk ‘Exodus’ speelt samen met The Saint Paul Chamber Orchestra en het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra. In mei 2014 kreeg Fröst als eerste klarinettist de Léonie Sonning Music Prize, één van ‘s werelds grootste eretekens.

Lees verder
Smartphone Orchestra

The Smartphone Orchestra

Instrument
ensemble

The Smartphone Orchestra maakt muziekstukken waarin elke smartphone zijn eigen unieke bijdrage levert. Dankzij uitgekiende technologie en een geheel nieuwe manier van componeren creëren zij een mooi tegengeluid voor de kritiek op smartphones. Dankzij The Smartphone Orchestra staat iedereen even niet afgezonderd naar hun telefoons te staren maar maak je deel uit van een bijzonder moment, mét elkaar.

Lees verder
Stefaan Degand

Stefaan Degand

Instrument
acteur

Stefaan Degand studeerde in 2003 af aan de afdeling Drama van het Herman Teirlinck Instituut. Daarna speelde hij mee in talloze theaterproducties van onder meer Theater Antigone, HETPALEIS en het Toneelhuis. Stefaan werkte ook samen met o.a. Het Banket, het Antwerp Symphony Orchestra, Muziektheater Transparant, LOD Muziektheater, De Theatercompagnie, Theater Zuidpool, KVS, Compagnie Marius, Walpurgis, Oxalys, de KOE, de Roovers, Orkater, Mexicaanse Hond, Het gevolg en Artemis. In 2011 kende Degand zijn doorbraak bij het grote publiek met rollen in de film Rundskop en in de televisieserie De Ronde. In 2012 nam hij onder andere de rol op van Budo in de fictiereeks Quiz Me Quick. In 2013 speelde hij mee in vier tv-reeksen: De Ridder, Connie & Clyde, Albert II en Eigen kweek. In 2015 verscheen hij kort in De Biker Boys van Bart de Pauw. Op het witte doek speelde Stefaan mee in o.a. Toegetakeld door de liefde, Ober en Le Fidèle.

Lees verder