David Soar

De Britse bas David Soar werd geboren in Nottinghamshire en studeerde aan de Royal Academy of Music en de National Opera Studio. In de toekomst maakt hij zijn debuut bij het Teatro Réal in Madrid en bij de Garsington Opera en keert hij terug naar de Metropolitan Opera, de English National Opera en Covent Garden. Hij werkte samen met dirigenten als Sir Andrew Davis, Philippe Herreweghe, Mark Elder, Esa-Pekka Salonen, Robin Ticciati en Sir Charles Mackerras.

Soar kroop in de huid van Colline in La bohème en van Masetto in Don Giovanni, telkens op het podium van de Metropolitan Opera. In Glyndebourne vertolkte hij rollen in Carmen, Don Giovanni, Billy Budd en The Rape of Lucretia. Verder zong Soar tijdens de Salzburger Festspiele, in het Opera Holland Park en de Welsh National Opera. Tot de hoogtepunten op het concertpodium behoren zijn uitvoeringen met The English Concert, het Collegium Vocale Gent, de Hallé Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, de Philharmonia en het Scottisch Chamber Orchestra.

Vorig seizoen zong Soar de rol van Seneca in L’incoronazione di Poppea met de Academy of Ancient Music onder Richard Egarr en was hij onder andere te horen in Salome met het Bournemouth Symphony Orchestra en in Händels Messiah met de Royal Northern Sinfonia. Soars discografie bevat The Dream of Gerontius en Roméo et Juliette (BBC Symphony Orchestra/Davis), Stanfords Stabat Mater (Bournemouth Symphony Orchestra/Hill), Stravinsky’s Threni (Antwerp Symphony Orchestra/Herreweghe) en Adriana Lecouvreur, opgenomen op dvd met Angela Gheorghiu en Jonas Kaufmann (Royal Opera House Orchestra/Elder).

 

David Soar