De grote ontmoeting (SO)

Workshop muziek en beweging en repetitiebezoek - Co-productie met De Veerman

Voor dit tweedaagse project slaan het Antwerp Symphony Orchestra en de docenten van de kunsteducatieve organisatie De Veerman de handen in elkaar om kinderen op een interactieve en creatieve manier met de muziek van een bekende componist te laten kennismaken. Tijdens een workshop op school treden ze in diens voetspoor en toveren ze al musicerend en bewegend een van zijn composities om tot hun eigen meesterwerk. 

Het eigenlijke werk horen ze tijdens een generale repetitie van het Antwerp Symphony Orchestra. De muzikanten spelen dan al op concertlocatie en leggen er de laatste hand aan hun uitvoering. Na afloop hebben de leerlingen in kleine groepjes in de wandelgangen van de concertzaal een speeddate met een aantal orkestleden. De leerkrachten ontvangen een box met creatieve opdrachten om te reflecteren over hun muzikale indrukken.


MAHLER
De grote ontmoeting voor 1e en 2e jaar secundair

Toen Gustav Mahler aan het begin van de twintigste eeuw in Wenen over de Ringstrasse liep, fluisterden koetsiers tegen hun passagiers: ‘Der Mahler!’ De componist had drie loopbanen tegelijkertijd. Hij was de meest gerespecteerde operadirigent van zijn tijd. Daarnaast was hij directeur van de Weense Hofoper, het belangrijkste operahuis in Europa. En hij was componist, zij het uitsluitend in de zomervakantie. Dan sloot Mahler zich op in een vakantiehuisje op het platteland om er grootse symfonieën te schrijven die ‘de wereld’ in klanken moesten vatten. Edo de Waart en het Antwerp Symphony Orchestra dompelen je onder in het orkestrale universum van Mahlers beroemdste symfonie.

Datum

  • Workshopdag op school
    tussen vr 27.04.2018 en ma 07.05.2018 (vast te leggen bij reservatie)
  • Bezoek generale repetitie
    di 08.05.2018 14:00-16:00
    Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Duur

  • Workshop: 1 volledige dag
  • Repetitie: halve dag

Prijs
€10 per leerling