deFilharmonie opent Koningin Elisabethzaal met 4 openingsconcerten

vrijdag 4 november 2016, 16:36

Binnenkort opent de nieuwe Koningin Elisabethzaal haar deuren, en dat laat deFilharmonie niet zomaar voorbijgaan. Met een reeks van vier openingsconcerten speelt het orkest haar nieuwe thuisbasis in. 

Op 25 november geniet je van Ein Heldenleben van Strauss en het Celloconcerto van Dvorak, op 2 en 3 december neemt eredirigent Edo de Waart je mee doorheen de meeslepende Tweede symfonie van Mahler en op 9 december sluit dirigent Philippe Herreweghe deze feestelijke concertreeks af met de Zevende symfonie van Beethoven en het Vioolconcerto van Mendelssohn. Het eerste openingsconcert op 25 november is ondertussen volledig uitverkocht. Bestel dus nu je tickets en maak het mee. 

Klik hier voor info & tickets >>>

Eerste repetitie
Eerder deze week beleefde deFilharmonie een historisch moment: het orkest repeteerde voor de eerste keer in haar nieuwe residentie in het hart van Antwerpen. Onder leiding van dirigent Philippe Herreweghe en akoesticus Larry Kirkegaard speelden de muzikanten de Zevende symfonie van Beethoven. Na afloop was iedereen bijzonder opgetogen over de uitmuntende akoestiek in de nieuwe thuisbasis.

Bekijk het filmpje op onze Facebookpagina >>>