Paul Griffiths

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als projectleider in conservatoria, muziekscholen, lager en secundair onderwijs, buitengewoon onderwijs, academies en uiteenlopende community-projecten in Engeland, Europa, Azië, Afrika en Australië.

Hij streeft ernaar om iedereen in contact te brengen met kwalitatief hoogstaande muziek en werkt vanuit de overtuiging dat creativiteit een belangrijke impact kan hebben op personen en gemeenschappen. Hij is ook zeer actief in het begeleiden en coachen van muzikanten, artiesten, projectleiders en leerkrachten.

Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en is verbonden aan de Academy of the Arts in Reykjavik, het Konservatoriet for Music and Formidling in Esbjerg, het ArtEZ conservatoire in Nederland en de Plantijn Artesis Hogeschool in Antwerpen. Hij werkt reeds vele jaren samen met de Casa Da Musica Ensemble-cursus in Porto en met de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Paul Griffiths