Steven Verhaert

Steven Verhaert werd geboren in Aartselaar in 1969. Hij begon zijn muzikale opleiding in de plaatselijke muziekacademie en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel waar hij eerste prijzen notenleer, trompet (Manu Mellaerts) en kamermuziek behaalde. Met het “Beaux-Arts Brass Quintet” sleepte hij tevens het Hoger Diploma kamermuziek in de wacht. Na zijn studies in Brussel vervolmaakte hij zich in de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe in de klas van Prof. Reinhold Friedrich.

Steven is sinds 1995 als trompettist verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra en hij is docent Trompet en Hafabra-directie aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en gastprofessor Kamermuziek aan de Musikhochschule in Frankfurt. Hij is regelmatig te gast bij buitenlandse orkesten en werkte met dirigenten zoals Abbado, Tilson-Thomas, Harding, Wolf en Herreweghe. 

Momenteel is hij dirigent van de Fanfare “De Sint-Jansvrienden” uit Wiekevorst en het Casino Brass Ensemble uit Sint-Niklaas. Verder wordt hij regelmatig gevraagd als dirigent bij het Antwerp Symphony Orchestra, het koper-ensemble van het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt (hr-brass) en het Sinfonisches Blasorchester uit Mainz.

Als arrangeur is hij actief bij de uitgeverij Beriato music en doen vele ensembles en orkesten (World Brass, hr-brass, het Antwerp Symphony Orchestra) een beroep op hem voor allerhande bewerkingen en transcripties. 

Steven Verhaert