FAQ

Wanneer start de verkoop van abonnementen en losse tickets voor seizoen 2018-2019?

Vanaf donderdag 22.03.2018

 • Verlengen van bestaande abonnementen op reeksen met plaatsbehoud 
 • Verlengen of wijzigen van bestaande abonnementen op reeksen zonder plaatsbehoud
 • Reserveren van nieuwe abonnementen op reeksen zonder plaatsbehoud
 • Reserveren van losse tickets* voor concerten buiten een vaste reeks

Opgelet! 
De abonnementen op reeksen met plaatsbehoud gaan in fases in verkoop:

 • van 22.03.2018 tot en met 30.03.2018 verlengen met behoud van plaats
 • vanaf 10.04.2018 wijzigen naar een andere plaats
 • vanaf 17.04.2018 reserveren van nieuwe abonnementen

Vrienden van het Antwerp Symphony Orchestra hebben voorrang en bestellen hun abonnementen en tickets vroeger:

 • van 15.03.2018 tot en met 30.03.2018 verlengen met behoud van plaats
 • vanaf 05.04.2018 wijzigen naar een andere plaats
 • vanaf 05.04.2018 reserveren van nieuwe abonnementen

---

Kan ik als abonnee mijn vaste stoel behouden?

Dat kan voor bepaalde abonnementen. 

 • Meesterwerken, Groot Symfonisch, Grote Solisten, Grote Solisten +1 en Zaterdagmiddag: je bent zeker van eenzelfde vaste plaats voor alle concerten binnen je abonnement + vanaf seizoen 2018-2019 kan je je plaats van het huidige seizoen behouden (NIEUW).
 • Zondagochtend, Shuffle, KIDconcerten en Kamermuziek: er wordt een plaats voorgesteld op basis van ‘first come, first served’ en beschikbaarheid. Hoe eerder wij je bestelling ontvangen, hoe groter de kans dat je de plaatsen van je voorkeur krijgt toegewezen. Vrienden van het Antwerp Symphony Orchestra krijgen steeds als eerste de kans om hun abonnement te verlengen. 

---

Hoe verleng of wijzig ik mijn abonnement online?

Aanmelden
Verlengen en wijzigen doe je vanuit je persoonlijke account: meld dus éérst aan via de knop bovenaan rechts op de website met het e-mailadres en wachtwoord waaraan je abonnementen zijn gekoppeld. In je account vind je vervolgens al je gegevens over je tickets en je abonnementen.

--> Hoe meld je je de eerste keer aan? 

 1. Klik rechtsboven op ‘Aanmelden’. 
 2. Vul het e-mailadres in waarmee je in het verleden abonnementen en/of tickets hebt besteld.
 3. Klik op ‘Wachtwoord vergeten’. Je ontvangt een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken (het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map met Ongewenste mail, en niet in je Postvak IN). 
 4. Maak een wachtwoord aan. 
 5. Meld je opnieuw aan met je e-mailadres en je wachtwoord. 

De bovenstaande stappen hoef je slechts één keer te doorlopen. Eens je je wachtwoord hebt aangemaakt, meld je je telkens aan met je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord om je abonnementen en tickets bij het Antwerp Symphony Orchestra te bestellen. 

Verlengen of wijzigen

Heb je dit seizoen een abonnement op een reeks met zetelbehoud (Meesterwerken, Groot Symfonisch, Grote Solisten (+1) en Zaterdagmiddag)?
We hebben je abonnement mét je huidige plaatsen al klaargezet in je account.

Je hebt vervolgens twee mogelijkheden: 

 1. Je wenst je huidige abonnement met dezelfde plaatsen te behouden. Je dient je aankoop enkel nog te bevestigen. Dit kan van 22.03.2018 t.e.m. 30.03.2018 (vanaf 15.03.2018 voor Vrienden). Je huidige plaatsen worden slechts vastgehouden tot en met 30.03.2018. Als je voor die datum geen actie onderneemt, komen je plaatsen vrij en moet je nieuwe plaatsen kiezen. 
 2. Je wenst je huidige abonnement te verlengen, maar wil graag andere plaatsen. Tot en met 30.03.2018 kan je kiezen uit de op dat moment beschikbare plaatsen. Vanaf 10.04.2018 kan je kiezen uit alle niet hernieuwde plaatsen (vanaf 05.04.2018 voor Vrienden). Vanaf 17.04.2018 zijn deze reeksen voor iedereen te koop. 

---

Als ik een abonnement/ticket wil kopen krijg ik de boodschap dat de serie/het concert nog niet in verkoop is?

De verkoop van abonnementen en tickets verloopt in verschillende fases. Bovenaan op de pagina vind je een overzicht van de verschillende fases.

---

Kan ik als abonnee mijn zitplaats kiezen in de nieuwe Koningin Elisabethzaal?

U kunt bij uw reservatie uw voorkeur doorgeven in welke zone u graag wenst te zitten. U kunt telkens een 1ste en 2de voorkeur doorgeven. Hoe eerder wij uw bestelling ontvangen, hoe groter de kans dat u de plaatsen van uw voorkeur krijgt toegewezen.

---

Vanaf wanneer kan ik losse tickets kopen?

Losse tickets zijn te koop vanaf 5 juni 2018 via deze website of aan de ticketbalie (ter plaatse of telefonisch). Voor alle concerten en speciale evenementen die geen deel uitmaken van een reeks, kan je reeds losse tickets kopen bij de aankoop van een abonnement.

---

Waar kan ik het zaalplan van de Koningin Elisabethzaal bekijken?

Voor onze concerten in de Koningin Elisabethzaal hanteren we 2 verschillende zaalplannen*: 

*tijdens sommige concerten is er een aangepast zaalplan van toepassing

---

Hoe lang duurt het concert?

Als richtlijn geldt dat de avondconcerten en de zaterdagmiddagconcerten gemiddeld 2 uur duren, de zondagochtendconcerten en de KIDconcerten gemiddeld 75 minuten en de kamermuziekconcerten ongeveer 60 minuten. Tijdens de avond- en zaterdagmiddagconcerten is er een pauze. De geschatte eindtijd van elk concert wordt vermeld in de mail met praktische info die je in de week van het concert ontvangt. 

---

Mag ik flyeren voor een concert van het Antwerp Symphony Orchestra?

Voor het uitdelen van flyers aan de ingang van de Koningin Elisabethzaal tijdens concerten van het Antwerp Symphony Orchestra is voorafgaandelijk toestemming vereist van de afdeling Marketing & Communicatie van het Antwerp Symphony Orchestra. Alle aanvragen moeten gericht worden aan stijn [dot] lemmens [at] antwerpso [dot] beAanvragen moeten tenminste 48 uur voor het evenement binnenkomen.

 • Flyeraars mogen tussen de buitendeur en de eerste binnendeur van de Koningin Elisabethzaal staan, op voorwaarde dat er op voorhand toestemming is gevraagd en verkregen. 
 • Flyeraars nemen na afloop alle verpakkingen en overblijvende flyers mee. 
 • Bij veelvuldige aanvragen voor dezelfde datum bepaalt het Antwerp Symphony Orchestra wie voorrang krijgt.

---

Waar vind ik de verkoopsvoorwaarden terug?

www.antwerpsymphonyorchestra.be/verkoopsvoorwaarden