Goed om weten

Vestiaire

Elke zaal beschikt over een gratis vestiaire.

Toegankelijkheid

In de verschillende zalen reserveren wij de meest geschikte plaatsen voor rolstoelgebruikers. Vraag ernaar bij je reservering. Het reserveren van een rolstoelplaats is verplicht en kan uiterlijk tot 1 week voor ieder concert. Het aantal rolstoelplaatsen is beperkt per concert.

Duurtijd concerten

Als richtlijn geldt dat de avondconcerten en de zaterdagmiddagconcerten gemiddeld 2 uur duren, de zondagochtendconcerten en de KIDconcerten gemiddeld 75 minuten en de kamermuziekconcerten ongeveer 60 minuten. Tijdens de avond- en zaterdagmiddagconcerten is er een pauze. De geschatte eindtijd van elk concert wordt vermeld in de mail met praktische info die je in de week van het concert ontvangt. 

Eten & drinken

In de Koningin Elisabethzaal kan je tijdens de pauze in het Atrium op het gelijkvloers terecht voor een drankje. Voor een maaltijd kan je voor of na de concerten terecht bij restaurant The Square van het Radisson Blu Astrid Hotel, restaurant ARivé van het Lindner Hotel & City Lounge Antwerpen, restaurant The Kitchen van Hotel Indigo Antwerp - City Center, gastropub Duke of Antwerp of theatercafé Paon Royal, op wandelafstand van de Koningin Elisabethzaal. Kijk voor meer info op de pagina Lunch & diner.

Gsm

Tijdens onze concerten is het niet toegestaan om foto’s, film- of geluidsopnames te maken. Uit respect voor onze musici en de andere concertbezoekers verzoeken wij je gedurende het concert je gsm uit te schakelen.

Cd-, radio- en televisieopnames

Van sommige concerten worden cd-opnames of opnames voor uitzending op radio, televisie en / of internet gemaakt. Wij doen ons uiterste best om de eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Wachtlijsten

Als een concert uitverkocht is, wil dat niet altijd zeggen dat je het concert hoeft te missen. Geef je interesse voor het concert door aan onze ticketbalie en we nemen contact met je op wanneer er eventueel plaatsen vrijkomen. Ook op de avond van het concert komen regelmatig last minute tickets vrij. Het loont dus zeker de moeite om even langs onze avondkassa te komen.

Laatkomers

Na het officiële aanvangsuur wordt geen publiek meer toegelaten in de zaal. Dit kan wel tijdens de pauze, of — op aangeven van de onthaalverantwoordelijken — op een ander geschikt moment tijdens het concert. Wie tickets heeft en te laat komt, behoudt het recht om het concert bij te wonen, maar verliest zijn zeteltoekenning. Het kan dus zijn dat laatkomers op een andere stoel moeten gaan zitten dan de stoel die op hun ticket staat. Tickets worden niet terugbetaald of omgeruild.

Bezoekersreglement

Voor een volledig overzicht van het bezoekersreglement kan je terecht op www. antwerpsymphonyorchestra.be.

Heb je nog vragen?

Neem ook zeker een kijkje bij de meest gestelde vragen op de FAQ-pagina.