Kamermuziek: Trombone de luxe

Dag
zondag 31.05.2015 - 11:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Sang till Lotta
African Suite
Spiegel im Spiegel
subZERO
Morgen, opus 27 nr. 4 (arrangement voor bastrombone, viool, vibrafoon en marimba)
Price range
€7 - €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Een bastrombone in de kamermuziekreeks? Euh… waarom niet eigenlijk? Zomerluie hangmatmelodieën, voortvarende fuga's, zwoele tango's, jazzy malligheden en laatromantische melancholie. Voor zondagskinderen zonder oorkleppen.

Bio's

Roel Avonds

Instrument
trombone bastrombone

Roel Avonds begon zijn studies aan het conservatorium van Antwerpen en vervolledigde zijn studie trombone aan het conservatorium van Brussel. Sinds 2011 volgt Roel een masteropleiding bastrombone aan het Codarts conservatorium Rotterdam. Ook volgde hij masterclasses bij verschillende gerenommeerde trombonisten. Sinds 2006 is hij als trombonist en sinds 2013 als bastrombonist verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra en hij is actief als freelancer in verschillende andere orkesten.

Lees verder

Christophe Pochet

Instrument
viool

Christophe Pochet studeerde viool bij Philippe Hirshhorn, Ursula Gorniák en Guido De Neve aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen. Nadien specialiseerde hij zich aan de Musikhochschule van Karlsruhe bij Albrecht Breuninger. Hij volgde masterclasses bij Herman Krebbers, Igor Oistrakh, Henry Raudales en Thomas Zehetmair. Hij is laureaat van diverse jeugdwedstrijden en brengt met zijn Van Ostaijen Strijkkwartet diverse programma’s rond muziek en poëzie. Hij speelt op een Antwerpse ‘Matthijs Hofmans’ viool uit 1710. Sinds 2002 is hij vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als tuttist eerste viool.

Lees verder

Yasuko Takahashi

Instrument
piano

Yasuko Takahashi is een internationaal bekende pianiste, gespecialiseerd in kamermuziek. Na het behalen van enkele prijzen op verschillende Japanse wedstrijden, beeindigde zij haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als Duo Agineko, met altviolist Sander Geerts, won zij verschillende prijzen op internationale wedstrijden, zoals de International Competition of Young Performers in Madeira (Portugal), de Young Musician International Competition for Chamber Music in Barletta (Italië) en de International J. Brahms Competition (Oostenrijk). Yasuko is lid van de Deense Soloists Association Solistforeningen en geeft veel kamermuziekconcerten doorheen Europa.

Lees verder

Jaume Santonja

Instrument
slagwerk

Jaume-Blai Santonja Espinos studeerde percussie aan de ESMuC in Barcelona en aan het conservatorium van Amsterdam. In 2007 speelde hij in het UBS Verbier Festival Orchestra, waarmee hij op concerttournee ging doorheen de Verenigde Staten en Europa. Sinds 2009 speelt hij in het Verbier Festival Chamber Orchestra. Verder speelde hij mee in orkesten als het Gustav Mahler Jugendorchester, het Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, de Radio Kamer Filharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Als orkestlid werkte hij met dirigenten als Mariss Jansons, Yannick Nézet-Séguin, James Levine, Esa-Pekka Salonen, Zubin Metha, Valery Gergiev, Antonio Pappano en anderen. Hij was lid van het Daisen-in Duo en vormt samen met Manuel Martinez Navarro het AKT-TÈK Percussion Duo Project. Sinds 2011 is hij eerste solist slagwerk van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Pieterjan Vranckx

Instrument
slagwerk

Pieterjan Vranckx volgde kunsthumaniora aan het Lemmensinstituut en specialiseerde zich hierna aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers. Daar kreeg hij de mogelijkheid om ervaring op te doen in harmonie- en symfonieorkesten. Als aanvoerder slagwerk en paukenist is hij sinds 2005 vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra, waarmee hij op diverse podia in binnen- en buitenland stond.

Lees verder