Kamermuzikale pleziertjes

Dag
zondag 11.06.2017 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Hoornkwintet in Es, KV 407
Ein musikalischer Spass, KV 522
Price range
€16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Niet alle klassiek staat stijf van ernst. In zijn ludieke divertimento Ein musikalischer Spass haalt Mozart zowel klungelige dorpsmuzikanten als knoeierige hobbycomponisten door de mangel. Asymmetrische melodieën, foute akkoorden, dissonante hoorns, pummelige violen en struikelfuga's: alles wat muziek krom doet trekken van onzin, is rijkelijk aanwezig. Om te tonen hoe het écht moet, zetten we er een volmaakt hoornkwintet naast. Niet voor brompotten en droogstoppels.

Bio's

Michaela Buzkova

Instrument
hoorn

Michaela Buzkova studeerde hoorn aan het conservatorium van Kroměříž en vervolmaakte zich aan de Janáček Academy in Brno. Na haar studies speelde ze hoorn in diverse ensembles, waaronder het Arion Wind Quintet. Ze speelde in het Moravisch Filharmonisch Orkest van Olomouc en de Prague Philharmonia. Sinds 2007 is ze vast verbonden aanhet Antwerp Symphony Orchestra als eerste hoornsolo. Ze treedt meermaals op als soliste met diverse orkesten en in kamermuziekverband. Ze behaalde tweede prijzen op het Europäischer Wettbewerb Klassik-Festival Ruhr, de Brass Competition Brno en de Czech -Slovak-Anglo Trust Competition.

Lees verder
Wouter Vossen

Wouter Vossen

Instrument
viool

Wouter Vossen heeft een veelzijdige carrière als solist, kamermusicus en concertmeester en treedt over de hele wereld op. Momenteel is hij concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra en gasteerde in die hoedanigheid ook bij vele andere orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, Seoul Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France (Parijs). Hij is aan de Fontys Hogeschool voor Muziek verbonden als hoofdvakdocent viool en geeft samen met zijn vrouw, de violiste Natalia Gabunia, regelmatig masterclasses en gastlessen in binnen-en buitenland.

Lees verder

Eric Baeten

Instrument
viool

Eric Baeten studeerde bij Valère Lenaerts aan het conservatorium van Antwerpen en vervolmaakte zich bij R. Liebermann aan het conservatorium van Utrecht. Hij was eerste solist/aanvoerder van de tweede violen bij het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en aanvoerder van de tweede violen bij I Fiamminghi. Als lid van I Fiamminghi gaf hij concerten op tal van internationale podia en werkte hij mee aan verschillende cd-opnames. Sinds 1993 is hij verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als eerste solist van de eerste violen. Daarnaast is hij actief in verschillende kamermuziekensembles en werkt hij regelmatig mee aan cross-overproducties met muzikanten uit de jazzwereld zoals Jef Neve, Bert Joris en Sam Vloemans.

Lees verder

Sander Geerts

Instrument
altviool

Sander Geerts studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen bij Leo De Neve en aan het Conservatorium van Maastricht bij Michael Kugel en specialiseerde zich bij altviolisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde en Yuri Bashmet. Sinds 2008 is hij aanvoerder van de altviolensectie van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Ayako Ochi

Instrument
altviool

Ayako Ochi begon op haar vijfde met viool spelen bij Mevr. Prof. S.Suzuki en debuteerde snel als soliste bij de Japanese String Teachers Association. In 1990 begon ze haar studies in de Senzoku-gakuen Hoge School voor Muziek en in 1991 won ze de eerste prijs in de interne wedstrijd. Ochi beëindigde haar studies met de onderscheiding ‘excellent’ in 1994 en speelde in datzelfde jaar als soliste samen met Nobuko Imai. Daarna studeerde ze in de solistenklas van de Toho-gakuen Hoge School voor Muziek. In 1995 begon ze haar studies altviool bij Prof. Rainer Moog aan de Musikhochschule in Keulen. Haar diploma met onderscheiding, gaf haar toegang tot de solistenopleiding die ze beëindigde met het Konzertexamen. Ochi won in 1999 de eerste prijs in de wedstrijd van de Musikhochschule Köln en ontving ook de Prijs van de Helga en Paul Hohnen-Stichting. Sinds 2001 is ze 2. solo-altvioliste bij het Theater van Dortmund en sinds 2003 heeft ze dezelfde functie in Würzburg. Sinds 2005 is Ayako Ochi eerste soliste altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast is ze ook lid van het Scalda-Ensemble.

Lees verder

Claire Bleumer

Instrument
cello

Claire Bleumer studeerde aan het Utrechtse conservatorium en vervolmaakte zich aan het Royal College of Music bij Leonid Gorokhov. Ze won diverse prijzen op concoursen als het Interprovinciaal muziekconcours en het Prinses Christinaconcours. Ze speelt ook actief piano en behaalde hiermee op tienjarige leeftijd een eerste prijs op het concours van de Muziekschool van Hilversum. Als eerste cellist trad ze op in nationale en internationale jeugdorkesten en speelde in vele professionele symfonie- en kamerorkesten in Nederland. Sinds 2006 is ze lid van het internationale ensemble Cello8ctet Amsterdam, waarmee ze tournees over de hele wereld maakte. Daarnaast vormt ze een vast duo met pianiste Saskia Lankhoorn. Sinds augustus 2013 is ze verbonden als celliste aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Kaat Haest

Kaat Haest

Instrument
presentator/verteller

Kaat Haest studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (2010) en Wijsbegeerte aan de UA (2016). Als freelance presentator en interviewer werkt(e) ze o.a. voor het Storioni Festival, Jeugd en Muziek, Aulos, Musica et Poetica en Kasteel d’Ursel. Kaat geeft les in de Kunsthumaniora en aan de bacheloropleiding Woordkunst van het conservatorium van Antwerpen (AP Hogeschool). Sinds enkele jaren is ze als verteller verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder