KIDconcert: Pocahontas

Dag
zondag 21.10.2018 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
KIDconcert op muziek van Dvořák
Price range
Tickets vanaf €13

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Eigenlijk heette ze Matoaka, maar haar vader, het opperhoofd van een indianenstam, noemde haar Pocahontas, wat zoveel betekent als ‘kleine kapoen’. Kristine Van pellicom werkt het historische verhaal over de onmogelijke liefde tussen de stoere en wijze Pocahontas en de Engelse avonturier John Smith om tot een KIDconcert op maat van de geluiden van de natuur. Dirigent Pieter-Jelle de Boer vult deze multiculturele legende aan met de muziek die Dvořák in zijn Amerikaanse jaren componeerde.

Bio's

Kristine Van pellicom

Kristine Van pellicom

Instrument
tekst & regie

Kristine Van pellicom studeerde aan de Studio Herman Teirlinck en toerde vervolgens met verschillende toneelstukken van Laika en Companie Marius, zowel in het Nederlands, Frans als Engels. Ook als actrice op het scherm is Kristine niet aan haar proefstuk toe. Zo vertolkte ze rollen in heel wat Vlaamse reeksen als Kinderen van Dewindt (één), Rang 1 (één), Oud België (één) en De Parelvissers (één) en speelde één van de hoofdrollen in de bejubelde VTM-reeks Clan. Kristine nam al vaker een KIDconcert van het Antwerp Symphony Orchestra voor haar rekening.

Lees verder
Ivan Pecnik

Ivan Pecnik

Instrument
spel

Ivan Pecnik studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck en is sindsdien actief als acteur, podiumkunstenaar en muzikant. Hij speelde talloze (gast)rollen in onder andere Deadline 14/10, Clan, Quiz Me Quick, Matroesjka’s, Wolven, De Rodenburgs, Familie, De Kotmadam, Flikken, Sedes & Belli, Verschoten & Zoon, Spoed, De Kavijaks, Aspe, Witse en Danni Lowinski. Sinds december 2010 speelt hij mee in het komische imitatieprogramma Tegen De Sterren Op. Samen met Kristine Van Pellicom stond hij al eerder op de planken met het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder