De Reformatiesymfonie van Mendelssohn

Dag
zaterdag 10.02.2018 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Les Indes galantes (suite)
Klarinetconcerto in A, KV 622
Symfonie nr. 5 in d, opus 107, 'Reformation'
Price range
Tickets vanaf €12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Heerlijk gesofisticeerd
De Argentijnse oudemuziekexpert Leonardo García Alarcón neemt het Antwerp Symphony Orchestra mee op tijdreis doorheen barok, klassiek en romantiek. Van meesterdecorateur Rameau staan volmaakt galante dansmelodieën op het programma. Klarinettist Benjamin Dieltjens blaast nieuw leven in Mozarts overheerlijke Klarinetconcert. Mendelssohn levert dan weer zijn minst beroemde, maar theologisch meest gesofisticeerde symfonie: een klinkende hommage aan de protestantse geloofsbelijdenis.

 

Bio's

Leonardo Garcia Alarcon

Functie
Gastdirigent

Leonardo García Alarcón werd in 1976 in Argentinië geboren. Hij kwam naar Europa en studeerde in Genève muziektheorie aan de Haute école de musique (HEM) en klavecimbel aan het Conservatorium bij Christian Jaccottet. In 2005 richtte hij Cappella Mediterranea op. Tussen 2010 en 2013 was hij in residentie bij het Centre culturel de rencontre d’Ambronay; op dit moment is hij er ‘artiste associé’. Hij is ook artistiek directeur van het Chœur de Chambre de Namur. In 2015 stond hij aan de wieg van het Millenium Orchestra. Hij treedt wereldwijd op als dirigent en klavecinist. Ook in de grote internationale operahuizen is hij vaak te gast. Zo dirigeert hij op dit moment Eliogabalo van Cavalli, de seizoensopener van de Opéra de Paris. Zijn talrijke opnames zijn internationaal bekroond.

Lees verder
Benjamin Dieltjens

Benjamin Dieltjens

Instrument
klarinet

Benjamin Dieltjens is sinds 2007 eerste klarinet bij het Antwerp Symphony Orchestra en is lid van het Orchestre des Champs Elysées. Hij was lid van het voormalige Ensemble für neue Musik Karlsruhe onder de leiding van Peter Eötvös, is stichtend lid van het in 1998 opgerichte kamermuziekensemble voor actuele muziek Het Collectief en speelt regelmatig met de kamermuziekensembles Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Dieltjens is hoofdleraar klarinet aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Lees verder