Nieuwjaarsconcert

Dag
zondag 06.01.2019 - 11:00

Cultuurcentrum Hasselt

Straat
Kunstlaan 5
Postcode
3500
Woonplaats
Hasselt
Price range
Tickets: www.ccha.be

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Johann Strauss, Kurt Weill en Cole Porter laten horen dat ook het lichte genre ijzersterk kan zijn. Philippe Herreweghe waagt de oversteek van het Weense Prater naar het musicalgekke Broadway. Bariton Florian Boesch opent het Great American Songbook en begroet het nieuwe jaar met onvergetelijke standards van Cole Porter en co. Herreweghe vult aan met heerlijke walsmuziek van de familie Strauss. Let’s misbehave, unter Donner und Blitz!

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Vaste gastdirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Florian Boesch

Florian Boesch

Instrument
bariton

Florian Boesch studeerde daarna zang aan het conservatorium van Wenen. Hij specialiseerde zich in lied en oratorium bij Robert Holl. In concertverband werkte Boesch samen met Nikolaus Harnoncourt en zong hij Bachs Mattheuspassie onder leiding van Helmuth Rilling en Riccardo Chailly. Als recitalzanger was hij te gast in het Konzerthaus en de Musikverein van Wenen, het Concertgebouw en op het Edinburgh Festival. Hij stond op de planken van verschillende operahuizen en -festivals, maar is het meest actief in de concertzaal.

Lees verder