Re-Mix XXL

Dag
zaterdag 18.03.2017 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Re-Mix XXL geïnspireerd op Antifoon van Wim Henderickx
Price range
€2

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Na het succes van de voorbije edities in De Roma, verhuist de Re-Mix XXL naar de nieuwe Elisabethzaal. En om dat te vieren, maken we er een feesteditie met maar liefst 350 deelnemers van!

Re-Mix XXL?
Re-Mix XXL is het jaarlijkse community-project van deFilharmonie. Op het podium staat een mix van muziekschoolstudenten, leden van jeugdorkesten, amateurmuzikanten en deelnemers zonder muzikale voorkennis. Samen met coach Paul Griffiths en special guest Wim Henderickx creëren ze hun eigen minicompositie, geïnspireerd op het grootse, monumentale werk Antifoon van Wim Henderickx.

Wie doet er mee?
Studenten van het Leonardo Lyceum, kansarmenorganisaties, inburgeringsstudenten, cursisten Nederlands tweede taal, koren, amateurverenigingen, Amaj!  en de Academies.

Wat mag je verwachten?
Een onvergetelijk spektakel in  de nieuwe Koningin  Elisabethzaal.

Bio's

Paul Griffiths

Paul Griffiths

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en begeleidt reeds vele jaren de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Wim Henderickx

Instrument
componist & inspirator

Tijdens het seizoen 2013/2014 werd de Antwerpse componist Wim Henderickx ‘artist in residence’ bij het Antwerp Symphony Orchestra. Hij componeerde al nieuw werk voor hobo en orkest Oboe Concerto (Empty Mind I) met première in november 2014, het kamermuziekwerk Lagrimas (Tears of Hope) voor 7 musici met première in juni 2016 in Amuz en zijn tweede symfonie Aquarius’ Dream met wereldpremière in de nieuwe Koningin Elisabethzaal in maart 2017. Zijn engagement gaat echter verder dan louter componeren. Zo denkt hij ook na over hoe je als componist met een orkest kan werken en welke rol een symfonieorkest in de 21e eeuw kan spelen. Verder engageert Henderickx zich ook in de verschillende sociale en educatieve projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder