Oorlog en vrede

Dag
zaterdag 14.10.2017 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Le tombeau de Couperin
Pianoconcerto nr. 1 in bes, opus 23
Oorlog en vrede (symfonische suite)
Price range
Tickets vanaf €12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Vrede wordt gebouwd op het puin van oorlogen. In zijn monumentale opera Oorlog en vrede — gebaseerd op de vuistdikke roman van Tolstoj — bracht Sergej Prokofjev ode aan de veerkracht van een volk in oorlogstijd. De componist beschouwde zijn magnum opus als ‘het beste dat ik ooit gemaakt heb’. Dirigent Fabien Gabel koppelt Prokofjevs operagrandeur aan het bedrieglijk fijnbesnaarde Le tombeau de Couperin, waarin Ravel zijn traumatische ervaringen tijdens de Eerste Wereldoorlog verwerkte. Tussendoor laat Beatrice Rana horen waarom ze een van de indrukwekkendste pianistes van het moment is.

 

Bio's

Fabien Gabel

Fabien Gabel

Functie
Gastdirigent

Fabien Gabel volgde in 2002 een cursus orkestdirectie bij David Zinman tijdens het Aspen Music Festival en specialiseerde zich bij Bernard Haitink, Sir Colin Davis en Paavo Järvi. Gabel is sinds 2013 muziekdirecteur van het Québec Symphony Orchestra en treedt op met orkesten als het Oslo Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Dresden, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orchestre de Paris, het Orchestre National de Lyon en de voornaamste Londense orkesten.

Lees verder

Beatrice Rana

Instrument
piano

De drieëntwintigjarige pianiste Beatrice Rana neemt stormenderhand haar plaats in op de internationale klassiekemuziekscene. Ze werkt regelmatig samen met gerenommeerde dirigenten als Riccardo Chailly, Antonio Pappano en Yannick Nézet-Séguin en toporkesten als het City of Birmingham Symphony Orchestra, de Dresden Philharmonie en de Los Angeles Philharmonic.

Lees verder