Vier letzte Lieder met Philippe Herreweghe

Dag
vrijdag 10.11.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Siegfried-Idyll
Vier letzte Lieder
Symfonie nr. 4 in d, opus 120
Price range
Tickets vanaf €16 - LAATSTE TICKETS

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De grens tussen leven en dood loopt ook dwars door muziek. Richard Wagner vierde de geboorte van zijn zoontje met een onbeschroomd naïeve idylle, vol smachtende strijkers. Zijn naamgenoot Strauss paste dezelfde, langoureuze melodiegolving toe op gedichten over dood en vergankelijkheid. Philippe Herreweghe legt het vergrootglas boven hun toekomstdromen en terugblikken. Aangevuld met Schumanns meest overrompelende symfonie, die de maalstroom van het leven samenpakt in een onthutsende orkestrit.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Vaste gastdirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig of het Mahler Chamber Orchestra. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Marita Solberg

Instrument
sopraan

De Noorse sopraan Marita Sølberg groeide op korte tijd uit tot een veelgevraagd soliste. Haar uitvoering van de rol van Mimi in La bohème aan de Norwegian National Opera werd op lovende kritieken onthaald en voor deze rol werd ze onderscheiden met de Music Critics’ Prize in Noorwegen. Ze concerteert regelmatig met verschillende orkesten en in verschillende operahuizen in Europa en Noord-Amerika en maakte haar debuut aan de Wiener Staatsoper en de Los Angeles Opera.

Lees verder