Vioolpracht van Korngold

Dag
zaterdag 09.12.2017 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
In the south, opus 50
Vioolconcerto in D, opus 35
Symfonie nr. 5
Price range
Tickets vanaf €12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Klassiek Hollywood
Films kunnen niet zonder een sterke soundtrack, en dat is allemaal te danken aan Erich Wolfgang Korngold. Op vlucht voor de nazi's belandde deze Weense operacomponist in Hollywood, waar hij onder contract van Warner Bross de filmmuziek een laatromantische glans verleende. De meesterlijke violist James Ehnes strijkt over de ziel in Korngolds bloedmooie Vioolconcerto, samengesteld uit onvergetelijke filmmelodieën. Met Elgars mediterraanse orkestfantasie en Tsjajkovski's overrompelende Vijfde symfonie zet dirigeertalent Ben Gernon nog meer weelde en emoties uit. Liefhebbers van filmisch mooie orkestmuziek weten bij deze waarheen.

 

Dirigent Martyn Brabbins wordt vervangen door Ben Gernon. Door deze wijziging vervallen ook Four sea interludes, opus 33a van Britten en On the waterfront (suite) van Bernstein die oorspronkelijk op het programma stonden.

Bio's

Ben Gernon

Ben Gernon

Functie
Gastdirigent

Ben Gernon, geboren in 1989, kreeg voor het eerst internationale aandacht in 2013 wanneer hij op het Nestlé and Salzburg Festival de Young Conductor's Award won na een unanieme stemming door de jury voorgezeten door Ingo Metzmacher. Gernon wordt geprezen voor zijn moeiteloze autoriteit op het podium, zijn beheersing van het orkest en zijn scherpzinnige, oprechte en evocatieve interpretaties. Daarnaast ontwikkelde hij al snel de reputatie als zijnde een van de delicaatste en meest opwindende jonge dirigenten, zowel door zijn werk in concertzalen als operahuizen. Momenteel werkt Gernon samen met enkele van 's werelds grootste orkesten. Zo neemt hij de rol op van vaste gastdirigent in het BBC Philharmonic Orchestra voor het seizoen 2017-2018, dit maakt hem tot een van de jongste dirigenten ooit die deze functie uitoefent in het orkest.

Lees verder

James Ehnes

Instrument
viool

De Canadese violist James Ehnes begon zijn studies als violist toen hij vier jaar oud was. Ondertussen speelde hij al samen met de meest gevierde orkesten en dirigenten in meer dan 35 landen op vijf continenten. In het seizoen 2016/2017 tourt Ehnes doorheen Canada met zijn recital voor zijn 40ste verjaardag. Daarnaast tourt hij met verschillende orkesten, zoals City of Birmingham Symphony Orchestra, en werkt hij samen met onder andere de Melbourne Symphony. Ehnes won al meerdere prijzen, waaronder de eerste Ivan Galamian Memorial Award, en honoraire doctoraten.

Lees verder