Brabbins dirigeert Britten en Bernstein

Dag
zaterdag 09.12.2017 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
In the south, opus 50
Vioolconcerto in D, opus 35
Four sea interludes, opus 33a
On the waterfront (suite)
Price range
Tickets vanaf €12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Al met zijn eerste opera leverde Benjamin Britten het bewijs dat hij een van de grootsten was. Zijn socioparabel over Peter Grimes, de hulpeloze outcast die oceaan én maatschappij trotseert, staat nog steeds garant voor een zilte krop in de keel. Zijn Sea interludes uit Peter Grimes worden gecombineerd met de pakkende filmscore die Leonard Bernstein componeerde voor On the waterfront, de film van Elia Kazan uit 1954 over een havenarbeider die het aan de stok krijgt met zijn corrupte bazen. Tussendoor strijkt de meesterlijke violist James Ehnes over de ziel met het bloedmooie Vioolconcerto van Korngold, die het Europa van de jaren 30 ontvluchtte voor Hollywood.

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur van de Huddersfield Choral Society en gastprofessor directie aan het Royal College of Music.

Lees verder

James Ehnes

Instrument
viool

De Canadese violist James Ehnes begon zijn studies als violist toen hij vier jaar oud was. Ondertussen speelde hij al samen met de meest gevierde orkesten en dirigenten in meer dan 35 landen op vijf continenten. In het seizoen 2016/2017 tourt Ehnes doorheen Canada met zijn recital voor zijn 40ste verjaardag. Daarnaast tourt hij met verschillende orkesten, zoals City of Birmingham Symphony Orchestra, en werkt hij samen met onder andere de Melbourne Symphony. Ehnes won al meerdere prijzen, waaronder de eerste Ivan Galamian Memorial Award, en honoraire doctoraten.

Lees verder