Sheherazade van Rimski-Korsakov

Dag
vrijdag 30.03.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Tragische Ouvertüre, opus 81
Pianoconcerto nr. 2 in A
Sheherazade, opus 35 (Symfonische suite uit duizend en een nacht)
Price range
Tickets vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Lukas Vondracek speelt Liszt
De meest onverschrokken winnaar van de Elisabethwedstrijd? Dat zal wel Lukas Vondracek zijn. In 2016 overtuigde deze Tsjechische pianist jury en publiek met een muzikale explosie van energie, passie en intensiteit. Ditmaal kruipt hij achter de toetsen voor een beklijvende vertolking van Liszts magistrale pianomuziek. De razend getalenteerde dirigente Elim Chan laat het libido van Liszt opboksen tegen de sprookjesachtige sensualiteit van Sheherazade, Rimski-Korsakovs wereldberoemde orkestsuite naar de vertellingen van Duizend en één nacht. Een zinnenprikkelend concert dat niets – of liever: alles – aan uw verbeelding over laat…

 

Bio's

Elim Chan

Functie
Gastdirigent

Dirigente Elim Chan studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. In 2014 werd Chan de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition en werd ze aangesteld als assistent-dirigent van het London Symphony Orchestra in 2015-2016. Chan debuteerde bij tal van orkesten, met als recente hoogtepunten haar debuut bij het Mariinsky Orchestra in 2016, waarmee ze zowel speelde in St. Petersburg als op hun Mexicaanse tournee, en haar debuut op het Lucerne Festival met het Lucerne Festival Academy Orchestra.

Lees verder

Lukas Vondracek

Instrument
piano

De onbetwistbare winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016 voor piano, Lukáš Vondráček, speelde zijn eerste publieke concert op vierjarige leeftijd. In 2002, toen hij 15 jaar oud was, debuteerde hij met de Czech Philharmonic Orchestra onder leiding van Vladimir Ashkenazy, gevolgd door een grote tournee in de Verenigde Staten. Met zijn natuurlijke, beheerste muzikaliteit en opmerkelijke technische bekwaamheid wordt hij al snel geprezen als getalenteerde en volwassen muzikant. Hij werkte reeds samen met dirigenten als Paavo Järvi, Gianandrea Noseda, Christoph Eschenbach en Alexander Lazarev, met orkesten als het London Philharmonic Orchestra, de Philharmonia, Wiener Symphoniker, Tonhalle-Orchester Zürich, Washington National en Cincinnati Symphony orchestras. Vondráček studeerde aan de Academy of Music in Katowice en aan het Conservatorium in Vienna. Hij behaalde zijn diploma aan het New England Conservatory in Boston bij Hung-Kuan Chen in 2012.

Lees verder