Martin Fröst speelt Copland

Dag
vrijdag 11.05.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Klarinetconcerto
Symfonie nr. 5
Price range
Tickets vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Authentiek Amerikaans
‘Wie Martin Fröst niet kent, heeft de klarinet nog nooit echt gehoord.’ Dat schreef The Times over de beroemdste klarinettist van het ogenblik. Fröst zet de tanden in het riet voor Coplands prachtige Klarinetconcert, dat opent als een tedere afscheidsgroet en eindigt met jazzy feestgedruis. Edo de Waart koppelt Coplands archetypisch Amerikaanse sound aan de Vijfde symfonie waarin Gustav Mahler een fenomenale orkestrit van tragedie naar triomf beschrijft in vijf bewegingen. De nieuwe wereld en het oude Europa samengepakt in één concert.

 

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra. Als gastdirigent stond hij voor diverse toporkesten, waaronder de Berliner Philharmoniker, de New York Philharmonic en het Los Angeles Philharmonic. Als operadirigent werkte hij in de allergrootste opera-instellingen ter wereld.

Lees verder

Martin Fröst

Instrument
klarinet

Martin Fröst is klarinettist, dirigent en Sony Classical recording artist. Hij staat bekend voor het verleggen van zijn muzikale grenzen en zijn artistieke samenwerkingen wereldwijd. Fröst speelde al samen met orkesten als het Royal Concertgebouw Orchestra, de Philharmonie van New York en het Philharmonia Orchestra. Daarnaast werkt Fröst mee aan het meerjaren project ‘Genesis’ waarvan hij dit seizoen het stuk ‘Exodus’ speelt samen met The Saint Paul Chamber Orchestra en het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra. In mei 2014 kreeg Fröst als eerste klarinettist de Léonie Sonning Music Prize, één van ‘s werelds grootste eretekens.

Lees verder