KIDconcert: Peer, de liegenaar

Dag
zondag 03.12.2017 - 16:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
KIDconcert op muziek van Grieg
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Bio's

Olivier Robe

Olivier Robe

Functie
Gastdirigent

Olivier Robe staat als gastdirigent regelmatig voor het Moldova Philharmonic Orchestra en het Bacau Philharmonic Orchestra. In februari 2014 debuteerde hij bij het Radio Orchestra of Bucharest. Dit seizoen dirigeert hij o.a. het Antwerp Symphony Orchestra, Thüringen Philharmonie Gotha en het Bangkok Symphony Orchestra.

Lees verder

Bert Verbeke

Instrument
spel

Bert Verbeke studeerde eerst regentaat muziek aan de Hogeschool Gent en nadien dramatische kunsten (toneel, optie musical) aan het conservatorium van Brussel, waar hij in 2009 afstudeerde. Verbeke speelde o.a. bij De Zwarte Komedie, V.E.L.D., het Vernieuwd Gents Volkstoneel en Theater Froe Froe. Ook was hij te zien in de musicals Fiddler on the Roof, Ben X, 14-18 en Muerto! In 2015 ging Beter Dan Ik in première, zijn solovoorstelling met eigen Nederlandstalige liedjes en een speeltekst van Jo Van Damme. Zijn eerste rol op televisie was die van Bram Schepers in de Vlaamse televisieserie Thuis. Daarnaast speelde hij gastrollen in Witse, Zone Stad en De Pretshow (Ketnet). Hij was ook te zien in de kortfilm Daijobu met onder anderen Gene Bervoets en Louis Talpe. Verbeke vertolkte in 2015 de hoofdrol van Lee in Lee & Cindy C., de debuutfilm van Stany Crets. In 2016 vertolkte hij de rol van Laurent Vandenbergh in de thrillerserie Coppers.

Lees verder

Hilde De Baerdemaeker

Instrument
spel

Hilde De Baerdemaeker is een Vlaamse actrice. In het theater speelde ze in Othello met het NTG, met het Publiekstheater De tramlijn die verlangen heet, Bloedbruiloft en Don Quichot, en met Theater Froe Froe (figurentheater) speelde ze in 2004 tot 2007 mee in Orfee. Ze had rollen in films als Alias, De zaak Alzheimer, Team Spirit 2, Buitenspel en Dossier K. Op televisie speelde ze mee o.a. Wittekerke, LouisLouise, Aspe, Familie en Coppers.

Lees verder

Elise Caluwaerts

Instrument
sopraan

Coloratuursopraan Elise Caluwaerts groeide dankzij haar veelzijdigheid en innemende persoonlijkheid uit tot een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Ze startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Haar voorliefde voor uitdagend repertoire – van opera tot multidisciplinaire projecten – leidde tot talrijke creaties en bijzondere samenwerkingen met internationaal gerenommeerde componisten en ensembles. Zo werkte ze op uitnodiging van het Sydney Festival 2016 nauw samen met Pascal Dusapin voor diens kameropera Passion. Haar vertolking van Lei werd lovend onthaald door de pers.

Lees verder

Jos Dom

Instrument
tekst & regie

Jos Dom behaalde in 1975 een Eerste Prijs Dramatische Kunsten aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Dom was van 1975 tot 1998 vast verbonden aan het Koninklijk Jeugdtheater te Antwerpen (nu HetPaleis), aanvankelijk als acteur, later ook als auteur, huisregisseur en sinds 1997 als artistiek leider. Hij vervulde diverse sporadische acteursopdrachten in verschillende theaters (K.N.S.-Antwerpen, E.W.T., Fakkel- en Meirtheater, Nieuw Vlaams Toneel De Waag en Theater Poëzien) en deed verscheidene regies (theater, musical, opera, televisie, show) binnen zowel het professionele als het amateurcircuit in binnen- en buitenland. Dom is ook actief als auteur en vertaler/bewerker van toneelstukken voor zowel kinderen als volwassenen.

Lees verder