Francesco Piemontesi speelt Brahms

Dag
vrijdag 22.09.2017 - 20:00

Concertgebouw Brugge

Straat
't Zand 34
Postcode
8000
Woonplaats
Brugge
Pianoconcerto nr. 1 in d, opus 15
Symfonie nr. 2 in C, opus 61
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Enkele weken voor hij zich in de Rijn stortte, polste Schumann hoe het zat met de jonge Brahms. ‘Laat hij nog geen pauken donderen en bazuinen schallen?’ Aangedaan door de zelfmoordpoging van zijn mentor componeerde Brahms de aangrijpende duiksprong waarmee zijn Eerste pianoconcerto begint. Philippe Herreweghe staat stil bij de kunst van het ongelukkig zijn en contrasteert het dramatische pathos van Brahms met Schumanns meest stralende symfonie. Met de voortreffelijke pianist Francesco Piemontesi, in 2007 derde finalist op de Koningin Elisabethwedstrijd, aan het klavier.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Vaste gastdirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Francesco Piemontesi

Instrument
piano

Francesco Piemontesi studeerde bij Arie Vardie aan het Hochschule für Musik und Theater Hannover en volgde later lessen bij Murray Perahia, Cécile Ousset en Alexis Weissenberg. In 2007 werd hij derde laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Van 2009 tot 2011 behoorde hij tot het BBC New Generation Artist-rooster voor jong muziektalent van de BBC. Als solist heeft Piemontesi concerten gegeven met o.a. de London Philharmonic Orchestra, het City of Birmingham Symphony Orchestra en het Gewandhausorchester Leipzig.

Lees verder