OORcolleges (LO)

In de OORcolleges verbindt het Antwerp Symphony Orchestra muziek uit het klassieke concertrepertoire met een aanstekelijk verhaal. Een uniek, uitgekiend concept voor elke leeftijdsgroep is de basis van elke voorstelling. In de OORcolleges voor het lager onderwijs zien leerlingen het symfonisch orkest aan het werk op het podium van de nieuwe Koningin Elisabethzaal, terwijl topacteurs de muziek omkaderen met een heerlijk meeslepende vertelling.

 

Pinokkio (1e tot 3e leerjaar) - VOLZET

vr 02.03.2018 | 11:00 | 13:30 Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Jamie Phillips, met Nico Sturm (spel & tekst) en Stijn Van Opstal (spel), op muziek van Gioacchino Rossini.

Geen sprookje dat zo uit het juiste hout gesneden is als dat van Pinokkio. Nico Sturm kruipt in de schors van de jongen die leert dat aan het rechte pad veel zijwegen zitten. De onvervalst Italiaanse sprankelmuziek van Gioacchino Rossini zorgt voor een melodramma giocoso e scintillante con gusto e molto brio. Onze neus eraf als het niet waar is! 

  

De drie musketiers (3e tot 5e leerjaar) - VOLZET (ANTWERPEN)

do 01.02.2018 | 11:00 | 14:00 Muziekcentrum De Bijloke, Gent 
vr 02.02.2018 | 11:00 | 13:30 Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Dirk Brossé, met Joris Van den Brande (spel & tekst), Günther Lesage (spel) en Pieter Genard (spel), op muziek van Malcolm Arnold.

Het Antwerp Symphony Orchestra nodigt de heren van theatergroep Lazarus uit om te bewijzen dat één voor allen nog steeds allen voor één is. De vuistdikke klassieker van Alexandre Dumas wordt door hen versneden tot een flitsende vertelling op kindermaat. Malcolm Arnold zorgt voor de historische pastichemuziek bij het degengekletter. Dirk Brossé scherpt alvast het puntje van zijn dirigeerstok.

Download
Lesmap De drie musketiers >>>   

 

Peer, de liegenaar (4e tot 6e leerjaar)

vr 01.12.2017 | 11:00 | 13:30 Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
ma 04.12.2017 | 11:00 | 14:00 Muziekcentrum De Bijloke, Gent 

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Olivier Robe, met Bert Verbeke (spel), Hilde De Baerdemaeker (spel), Elise Caluwaerts (sopraan) en Jos Dom (tekst & regie), op muziek van Edvard Grieg.

Peer Gynt is een leugenaar. Helemaal niet zo’n toffe peer als je wel zou denken. Hij liegt en bedriegt en probeert zijn eigen wereld mooier te maken met zijn verzonnen verhaaltjes eromheen. Maar beliegt en bedriegt Peer misschien alleen zichzelf? Een OORcollege over ajuinen schillen, zwaaien met dirigeerstokken en zoveel mogelijk de eerste viool willen spelen.

Download
Lesmap Peer, de liegenaar >>> 

--- 

Voorbereidende workshop

Op aanvraag bij reservatie komt een ervaren muziekanimator van het Antwerp Symphony Orchestra naar je school om het verhaal en de muziek van het OORcollege in te leiden. In deze creatieve workshop zingen en dansen de leerlingen, maken ze een grafische partituur en componeren ze eigen melodieën. Zo ontdekken de kinderen de verhalen achter de muziek en wordt jouw klas helemaal klaargestoomd voor het grote concertbezoek.

Duur workshop
90 minuten

Prijs workshop
€3 per leerling