Openingsgala met Juan Diego Flórez

Dag
zaterdag 30.09.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Tickets vanaf €32

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Met de prachtige nieuwe Elisabethzaal willen we het concertseizoen telkens openen in stijl. En hoe kan dat beter dan met een feestelijk galaconcert met een wereldster? Een mooie gelegenheid om eens extra elegant uit te gaan, en samen met het Antwerp Symphony Orchestra te genieten van vocaal vuurwerk.

Juan Diego Flórez is een van de bekendste en beste belcantotenoren van het moment. Overal in de wereld wordt de Peruaan gevraagd om in opera’s van Rossini, Donizetti en Bellini op te treden. Zo is hij kind aan huis bij o.a. de Metropolitan Opera in New York, de Scala in Milaan, de Wiener Staatsoper en het Rossini Festival in Pesaro. In La Scala was hij zelfs de eerste solist in 75 jaar die een toegift moest zingen.

Flórez’ repertoire telt inmiddels 44 rollen, waaronder 9 Donizetti’s en maar liefst 18 Rossini’s. Liefhebbers van opera in de bioscoop kennen hem waarschijnlijk van zijn optredens in La donna del lago en Le Comte Ory bij de Met, anderen kennen hem ongetwijfeld van zijn vele cd’s en dvd’s.

Wat maakt Flórez zo populair? Telkens weer weet hij met zijn vocale acrobatiek de hoofden van talrijke liefhebbers op hol te brengen. Zijn perfecte hoge noten doen je iedere keer weer versteld staan en zijn virtuoze coloraturen zijn duizelingwekkend.

Bio's

John Fiore

Functie
Gastdirigent

De dirigent John Fiore is bekend bij diverse internationale operahuizen. Hij wordt geprezen voor zijn muzikaliteit en behendige expressie op het podium. Fiore leidde bejubelde voorstellingen bij de beste orkesten en operagezelschappen ter wereld. In het seizoen 2015-2016 dirigeerde maestro Fiore opera’s van de componisten Wagner, Verdi en Puccini in het Grand Théâtre de Genève, de Semperoper Dresden en de Norwegian Opera. Daarnaast dirigeerde hij concerten van de Düsseldorfer Symphoniker en het Budapest Philharmonic Orchestra in de Hongaarse Staatsopera.

Lees verder

Juan Diego Flórez

Instrument
tenor

De Peruviaanse bel canto tenor Juan Diego Flórez heeft een expressieve zangstem en een betoverende virtuositeit. Hierdoor passen de opera’s van Rossini, Donizetti en Bellini perfect in zijn repertoire. Hij won al tal van prijzen en awards voor zijn werk, en kreeg verschillende onderscheidingen.

Lees verder