Samenwerking met De Bijloke

Als symfonisch orkest is het Antwerp Symphony Orchestra al langer kind aan huis bij Muziekcentrum De Bijloke. Het Antwerp Symphony Orchestra brengt er symfonische concerten, KIDconcerten en schoolvoorstellingen. Door die jarenlange band groeide de interesse om intenser te gaan samenwerken. En dat is ook exact wat het Antwerp Symphony Orchestra en Muziekcentrum De Bijloke vanaf seizoen 2013-2014 gaan doen.

Er komen een pak nieuwe projecten bij. En voor de vertrouwde concerten worden de banden sterker aangehaald. Zo blijft de symfonische concertreeks in De Bijloke gewoon bestaan. Nieuw in de reeks klassieke concerten is dat u de ensembles en solisten van het Antwerp Symphony Orchestra ook zal terugzien in de matineeconcerten van De Bijloke, vanaf seizoen 2014-2015.

De grootste veranderingen zitten verpakt in een educatief luik. De Bijloke organiseerde al de gesmaakte KIDconcerten en OORcolleges (voor scholen) van het Antwerp Symphony Orchestra. Het concept is even eenvoudig als geniaal: een aantal acteurs vertellen een verhaal – van sprookje tot western – terwijl het orkest de muziek voor zijn rekening neemt. Die KIDconcerten en OORcolleges staan ook volgend seizoen op het programma, en zien er opnieuw veelbelovend uit.

Daarnaast komen er educatieve projecten bij. Er is het nieuwe OORcollege ‘Reis rond de wereld in 80.000 noten’ voor het eerste t.e.m. het vierde middelbaar en de klassen AMC 1, 2 en 3 van het deeltijds kunstonderwijs. Een onderdompeling in de wereld van het symfonische orkest.

En in mei komt er ‘Côté Koer’, een heus kinderzangfeest, in samenwerking met twee Gentse scholen en het Antwerp Symphony Orchestra. Ook de beproefde formule van het Re-Mix Orchestra, het improvisatieorkest waarin jongeren samen met orkestmuzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra een opwindende compositie neerzetten, wordt naar Gent gehaald.

www.debijloke.be