Schubert in Mahleriaans formaat

Dag
vrijdag 30.01.2015 - 20:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijkkwartet nr. 14 in d, D 810, 'Der Tod und das Mädchen' (arrangement door Gustav Mahler)
Pianoconcerto nr. 5 in Es, opus 73
Price range
€7 - €22

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De kamermuziek van Schubert laat werkelijk niemand ongemoeid. Zelfs een topcomponist als Mahler wilde uitvlooien wat zijn werk dat beetje extra geeft, en zette zich daarom aan het hercomponeren van Schuberts beroemdste en meest poëtische strijkkwartet. Gordan Nikolitch en het strijkerscorps van het Antwerp Symphony Orchestra zetten zich schrap voor een emotrip van formaat. Dejan Lazic deint de stemming verder uit in Beethovens magistrale keizersconcerto.

Bio's

Gordan Nikolitch

Gordan Nikolitch

Functie
Gastdirigent

Gordan Nikolitch is sinds 2005 muzikaal leider en concertmeester van het Nederlands Kamerorkest, dat hij op zijn unieke wijze leidt vanaf de eerste lessenaar. Nikolitch is een energieke meesterviolist die internationaal furore maakt. Als muzikaal leider maakt hij hoorbaar en zichtbaar wat hem beroert in de muziek. ‘Nikolitch generates excitement in everything he plays’, aldus The Times.

Lees verder
Dejan Lazic

Dejan Lazic

Instrument
piano

Dejan Lazic is dankzij zijn verfrissende interpretaties een van de uniekste en ongewoonste solisten van zijn generatie en bouwde een bloeiende carrière uit als solist, kamermuzikant en componist.

Lees verder