Simone Lamsma speelt Mendelssohn

Dag
zaterdag 18.02.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Ma mère l'Oye (cinq pièces enfantines)
Vioolconcerto nr. 2 in e, opus 64
L'Oiseau de feu (suite, versie 1945)
La valse (poème choréographique)
Price range
€25 - €45

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Geen stad waarin zoveel oorstrelende orkestklanken in première gingen als in het Parijs van de jaren om en rond de Eerste Wereldoorlog. Dirigent Juraj Valcuha stelde een programma samen waarin sprookjesachtige schitteringen fijn verweven zijn met puur entertainment. Stravinski bracht het Parijse publiek een zwak voor Russische folklore bij, terwijl Ravel grossierde in zwierige mirakeltonen. Tussen al dat moois laat Simone Lamsma de rechterarm op- en neerveren in het verrukkelijk virtuoze Vierde vioolconcerto van Henri Vieuxtemps.

Om gezondheidsredenen moest dirigent Juraj Valčuha afzeggen voor dit concert. Hij wordt vervangen door Jamie Phillips. Dit zorgt ook voor een wijziging in het programma: in plaats van het Vierde vioolconcerto van Vieuxtemps geniet u tijdens dit concert van het Tweede vioolconcerto van Mendelssohn.

Bio's

Jamie Phillips

Functie
Gastdirigent

Jamie Phillips verscheen op het internationale podium dankzij zijn succes tijdens de Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Award in 2012, en sindsdien is hij een veelgevraagd gastdirigent. Phillips combineert ongekunstelde autoriteit met klare, expressieve techniek en aangeboren muzikaliteit.

Lees verder
Simone Lamsma

Simone Lamsma

Instrument
viool

Simone Lamsma werd door Jaap van Zweden omschreven als een van de voornaamste violisten ter wereld en wordt geprezen voor haar briljante, gepolijste, expressieve en intense toon. Ze studeerde vanaf haar elfde aan de Yehudi Menuhin School met Prof. Hu Kun en maakte haar debuut op veertienjarige leeftijd met Paganini’s Eerste vioolconcerto. Aan de Royal Academy of Music in Londen studeerde ze verder met Hu Kun en Maurice Hasson en in 2011 werd ze benoemd tot Associate of the RAM voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de muziekwereld. Lamsma won talrijke nationale en internationale prijzen en onderscheidingen, waaronder de Nederlandse VSCD Classical Music Prize in de categorie ‘New Generation Musicians’.

Lees verder