Wereldcreatie van Wim Henderickx

Dag
zaterdag 29.11.2014 - 20:00

Concertgebouw Brugge

Straat
't Zand 34
Postcode
8000
Woonplaats
Brugge
The young person's guide to the orchestra, opus 34 (Variations and fugue on a theme of Purcell)
Hoboconcerto, 'Empty mind 1' (wereldcreatie)
Symfonie nr. 10 in e, opus 93
Price range
€16 - €32

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Haal een componist in huis, en je weet wat er van komt. Wim Henderickx, 'artist in residence' bij deFilharmonie, schreef speciaal voor Piet Van Bockstal een hoboconcerto. Verwacht u aan fonkelende orkestklanken, waarin het dubbelriet van de hobo tot ontkiemen overgaat. Minder eigentijds, maar net zo springlevend: Sjostakovitsj' aangrijpende Tiende symfonie. Een 'optimistische tragedie' waarin de componist een scala aan menselijke gevoelens en passies openvouwt.

In samenwerking met ChampdAction/Studio

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur van de Huddersfield Choral Society en gastprofessor directie aan het Royal College of Music.

Lees verder
Piet Van Bockstal

Piet Van Bockstal

Instrument
hobo

Piet Van Bockstal studeerde hobo bij Paul Dombrecht aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en vervolmaakte zijn studies bij Hansjörg Schellenberger (Berliner Philharmoniker) en John Anderson (Philharmonia Orchestra). Sinds 1985 is hij eerste hobo solo van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Jorrit Tamminga

Instrument
Elektronica

Jorrit Tamminga studeerde Muziektechnologie in Utrecht en Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarbij hij zich specialiseerde in elektronische compositie en klanksynthese.

Lees verder