Wouter Vossen

Wouter Vossen werd geboren in een familie met een brede muzikale traditie en studeerde onder andere bij Herman Krebbers (Amsterdam) en Chaim Taub (Tel Aviv). Als leerling van eerstgenoemde studeerde hij met onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Hij heeft een veelzijdige carriere als solist, kamermusicus en concertmeester en treedt over de hele wereld op.

Bijzonder waren de optredens samen met Gidon Kremer in Kancheli’s Twilight voor 2 violen en orkest in het bijzijn van de componist en de uitvoering van de vioolsonate van Maurice Ravel met de Franse pianist Jean Yves Thibaudet.

Hij is de violist van het Storioni Trio dat internationale furore maakt. Het trio maakte zijn debuut in de Carnegie Hall, de Wigmore Hall, Theatre du Chatelet en speelt natuurlijk regelmatig in het Concertgebouw te Amsterdam. Het Trio heeft inmiddels vele cd's opgenomen met meesterwerken van Beethoven, Brahms, Schubert en Dvorak, welke op internationale erkenning mochten rekenen. Het Storioni Trio heeft zich gespecialiseerd in de trio's van Ludwig van Beethoven en het uitvoeren van Triple Concerti met orkest.

Het Trio is Artistiek Directeur van het jaarlijkse internationale Storioni Festival te Eindhoven, een muzikaal feest in januari waarin het Storioni Trio zich twee weken omringt met muzikale vrienden uit de hele wereld, onder wie Gidon Kremer, Jean Ives thibaudet, Vadim Repin, Natalia Gutman en Nico Muhly.

Wouter is momenteel eerste concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra en gasteerde in die hoedanigheid ook bij vele andere orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, Seoul Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France (Parijs). Hij is aan de Fontys Hogeschool voor Muziek verbonden als hoofdvakdocent viool en geeft samen met zijn vrouw, de violiste Natalia Gabunia, regelmatig masterclasses en gastlessen in binnen-en buitenland.

Wouter Vossen bespeelt een zeldzame viool (1794) van de Cremonese vioolbouwer Laorentius Storioni alsmede een vioolstok (1845) van de beroemde Franse stokkenmaker Dominique Peccatte, hem voor het leven in bruikleen gegeven door de Stichting Elise Mathilde Fonds.