Aimard speelt Beethoven

Dag
Vrijdag 14.10.2022 - 20:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Médée (ouverture)
Pianoconcerto nr. 5 in Es, opus 73 'Keizersconcerto'
Symfonie nr. 1 in Bes, opus 38, ‘Frühling’
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De bijnaam ‘Keizersconcerto’ die een overdonderde luisteraar aan Beethovens Vijfde pianoconcerto gaf, spreekt boekdelen. Het majestueuze meesterwerk gonst van een overweldigend zelfvertrouwen. Toppianist Pierre-Laurent Aimard laat horen hoe Beethovens intuïtie voor het klavier in zijn laatste concerto een hoogtepunt bereikte. Met zijn sprankelende Eerste symfonie, niet toevallig de ‘Lentesymfonie’ gedoopt, toonde Schumann zich als een waardige opvolger voor de symfonicus aller symfonici. Eredirigent Philippe Herreweghe ontwikkelde een bijzondere genegenheid voor het symfonische oeuvre van Schumann, dat al  te vaak onderbelicht blijft. Als opener van deze concertavond: de ouverture van Cherubini’s opera Médée, een werk waarover Beethoven laaiend enthousiast was. Kom je laven aan dit programma vol onvervalste romantiek. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Pierre-Laurent Aimard

Pierre-Laurent Aimard

Instrument
piano

Pierre-Laurent Aimard trad als solist op met o.a. het Chicago Symphony, het Cleveland Orchestra, de Boston Symphony, de San Francisco Symphony, de London Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Orchestre de Paris en het Orchestre National de France. Hij was reeds verschillende malen te gast op de festivals van Tanglewood, Salzburg, Berlijn, Wenen en Edinburgh, de Triënnale van Keulen, het Holland Festival en het Paris Automne Festival.

Lees verder