Aquarius' Dream

Dag
Zaterdag 18.03.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Intrede van de goden in Walhalla (uit: Das Rheingold)
La mer (trois esquisses symphoniques)
Symfonie nr. 2, 'Aquarius' dream' (wereldcreatie)
Price range
€25 - €39

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

'Voor mij moet muziek mensen beroeren, ze vastnemen, hen optillen', zegt componist Wim Henderickx. 'Muziek bezit een metafysische kracht; ik wil deze gebruiken om een communicatie tussen mezelf als componist en de luisteraar te realiseren.' Henderickx' nieuwste symfonie gaat precies over het ontketenen van die metafysische kracht. In Aquarius' dream stuurt hij het symfonieorkest aan tijdens een duizelingwekkende odyssee naar het grotere, het ongrijpbare en onbegrijpelijke. Verplichte kost voor wie houdt van symfonisch avontuur.

Bio's

Thierry Fischer

Thierry Fischer

Functie
Gastdirigent

Thierry Fischer is muziekdirecteur van het Utah Symphony Orchestra. Hij begon zijn muzikale carrière als solofluitist en schakelde later over op orkestdirectie. Van 2001 tot 2006 was hij chef van het Ulster Orchestra, van 2006 tot 2012 van het BBC National Orchestra of Wales en van 2008 tot 2011 van de Nagoya Philharmonic. Fischer is een graag geziene gastdirigent bij orkesten als de Philharmonia, het Orchestre National de Lyon, de Seoul Philharmonic, het Cincinnati Symphony Orchestra, Orchestra of the Age of Enlightenment en de London Sinfonietta.

Lees verder
Claron McFadden

Claron McFadden

Instrument
sopraan

De Amerikaanse sopraan Claron McFadden studeerde aan de Eastman School of Music in Rochester New York. Haar operadebuut maakte ze in 1985 op het Holland Festival. Sindsdien heeft ze een grote reputatie verworven en een indrukwekkende carrière opgebouwd. Ze werkte samen met grote musici, waaronder Kurt Masur, John Eliot Gardiner en Frans Brüggen en is een veelgevraagde gaste bij onder andere het Théâtre du Châtelet, De Nationale Opera en de Bayerische Staatsoper. In 2006 ontving ze de Amsterdamprijs voor de Kunsten.

Lees verder

Jorrit Tamminga

Instrument
Elektronica

Jorrit Tamminga studeerde Muziektechnologie in Utrecht en Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarbij hij zich specialiseerde in elektronische compositie en klanksynthese.

Lees verder

Luigi De Angelis

Instrument
visual concept & lighting design

Luigi De Angelis is regisseur, decorontwerper en musicus. In zijn regie en ontwerpen vertrekt hij altijd van het verband tussen muziek en de auditieve en scenische ruimte, waarbij hij zich baseert op beeldende kunsten en hedendaagse muziek.

Lees verder

Sergio Policicchio

Instrument
visual concept & lighting design

Sergio Policicchio is een visual artist en werd geboren in Buenos Aires in 1985. In 2004 verhuisde hij naar Ravenna, waar hij afstudeerde in de Schone Kunsten. Hij werkte als uitvoerder mee aan verschillende projecten van theatergezelschappen zoals Motus, Anagoor, Romeo Castellucci/Socìetas Raffaello Sanzio, Michele di Stefano/MK en Silvia Costa.

Lees verder

i.s.m. Muziektheater Transparant

Muziektheater Transparant wil een internationale referentie zijn voor hedendaags muziektheater. In dialoog met kunstenaars uit verschillende disciplines realiseert Muziektheater Transparant producties met een artistieke en maatschappelijke relevantie en presenteert die voor een breed publiek.

Lees verder