BOOM-BOOM

Dag
Zondag 30.04.2017 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
KIDconcert op jazzmuziek
Price range
€12 - €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In een lege vlakte staat een gigantische boom. Hier wonen honderden eekhoorns. Dit is hun wereld en zo ver ze kunnen kijken, is er geen ander leven dan dit. Tot er op een dag een duif overvliegt met een takje van een andere boom in zijn bek. BOOM-BOOM vertelt het verhaal van twee bomen. Twee groepen eekhoorns die elkaar tegenkomen. Een kennismaking met een pluimstaart. Een muzikale ontmoeting van klassiek en jazz.

Bio's

Frank Vaganée

Instrument
muzikale leiding & compositie
Lees verder
Dimitri Leue

Dimitri Leue

Instrument
spel & tekst

Dimitri Leue studeerde af aan het conservatorium van Antwerpen en was sindsdien te zien in voorstellingen van de Kakkewieten, HETPALEIS, BRONKS en Rataplan vzw. Hij is ook actief als schrijver en regisseur. Leue schreef mee aan de film Teamspirit 2 en aan de scenario’s voor de gelijknamige tv-reeks, waarin hij ook meespeelde. In 2008 toerde Leue met zijn milieuvriendelijke theatervoorstelling Don Kyoto. Een jaar later maakte hij in Rataplan, samen met Jonas Van Geel, Toon Offeciers en Steven Vromman (aka Low Impact Man) met Tegen de lamp een andere ecologische voorstelling. Op televisie was Leue betrokken bij programma’s als Het Peulengaleis, De Rederijkers, Vaneigens, Windkracht 10, Mag ik u kussen? en De laatste groet. Hij speelde ook gastrollen in Witse, Aspe, Zone Stad en Zingaburia.

Lees verder
Brussels Jazz Orchestra

Brussels Jazz Orchestra

Instrument
ensemble

Brussels Jazz Orchestra (BJO) brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, die tegelijk geworteld is in de jazztraditie. Het enige professionele jazzorkest van België heeft een reputatie die reikt van Singapore tot New York en is een graag geziene gast op festivals en podia over de hele wereld. De opnames van het ensemble worden internationaal gewaardeerd en met prijzen beloond. Brussels Jazz Orchestra is huisorkest van Flagey en vierde in 2013 zijn twintigste verjaardag.

Lees verder

Strijkkwintet het Antwerp Symphony Orchestra

Lees verder

Sabien Clement

Instrument
illustraties

In 2002 debuteerde de illustratrice Sabien Clement met Jij lievert van de auteur Geert de Kockere, waarvoor ze onmiddellijk een boekenpluim in ontvangst mocht nemen. Daarna volgden heel wat boeken, en een rij aan prijzen waaronder de Gouden Uil en de Boekenpauw. Haar stijl is niet in een hokje te duwen. Soms tekent ze zwierige vrolijke lijnen met pen, dan weer gaat ze met verf en penseel, of papier en schaar te keer. Illustreren gaat ook verder dan tekenen op papier, zoals live tekenen op scène.

Lees verder

Cleo Foole

Instrument
kostuum

Cleo Foole studeerde af als kostuumontwerper aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Bij het Antwerp Symphony Orchestra werkte ze eerder mee aan Frankenstein. In het verleden ontwierp ze voor projecten aan het Antwerps Conservatorium en de Toneelschool in Maastricht.

Lees verder