Colloquium: Benoit, Antwerpen & De Oorlog

Dag
Zaterdag 26.11.2022 - 15:30

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Tickets: €10 (excl. concertticket)
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Op zaterdag 26 november weerklinkt voor het eerst in bijna dertig jaar Peter Benoits De Oorlog. Antwerp Symphony Orchestra brengt het monumentale meesterwerk van Vlaanderens grootste componist opnieuw tot leven in de Koningin Elisabethzaal. Maar wat is precies de invloed van Peter Benoit en diens De Oorlog, en op welke manier speelde het Antwerpse concertleven een rol bij het tot stand komen van zijn oeuvre?

In het kader van De Oorlog organiseert Antwerp Symphony een verdiepend programma met experts Hedwige Baeck-Schilders, Jan Dewilde en Hannah Aelvoet over Peter Benoit, De Oorlog en het Antwerpse concertleven vanaf de 19e eeuw. Deze namiddag wordt ook het gloednieuwe boek 'Koningin Elisabethzaal: 125 jaar klassieke muziek. Van houten kiosk tot gouden zaal' gepresenteerd en is er mogelijkheid om het boek te bestellen.

De inschrijvingen voor het colloquium zijn afgesloten. Er is geen kassaverkoop op de dag zelf. 

Om 15u30 gaat historica Hedwige Baeck-Schilders dieper in op het ontstaan en ontwikkeling van het Antwerpse concertleven begin 19e eeuw, die uiteindelijk zal culmineren in de oprichting van de Koningin Elisabethzaal. Om 16u30 geeft musicoloog Jan Dewilde (Studiecentrum voor Vlaamse Muziek) een lezing over het werk en leven van Peter Benoit. Tussen de lezingen wordt gratis koffie aangeboden.

Voor tickethouders van het concert 's avonds wordt een glaasje cava en het programmaboekje aangeboden.

 

Dit colloquium wordt georganiseerd in samenwerking met de Davidsfonds Academie.