De Mattheuspassie van Bach

Dag
Zaterdag 02.04.2022 - 19:30

Cultuurcentrum Hasselt

Straat
Kunstlaan 5
Postcode
3500
Woonplaats
Hasselt
Mattheuspassie, BWV 244
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het is niet voor niets dat de aria Erbarme dich steevast in de top 3 prijkt van menig klassieke hitlijst. Al zou het juister zijn, mocht de hele Mattheuspassie van Bach vermeld worden. Het passieverhaal werd nooit ontroerender verklankt dan door deze grootmeester – volgens sommigen de enige echte – uit de muziekgeschiedenis. Onder leiding van barokspecialist Richard Egarr brengt het Antwerp Symphony Orchestra het aangrijpende verhaal van verraad, kruisiging en dood, waarin het aardse en het sublieme op onvergetelijk ontroerende wijze samenkomen.

UPDATE
Door een misverstand werd oorspronkelijk een foutief startuur meegedeeld. Het concert start om 19u30 in plaats van 19u00.

Wegens ziekte wordt basbariton Roberto Lorenzi vervangen door Christian Senn

Bio's

Richard Egarr

Richard Egarr

Functie
Gastdirigent

Richard Egarr is muziekdirecteur van de Academy of Ancient Music, Associate Artist bij het Scottish Chamber Orchestra en eerste gastdirigent bij het Residentie Orkest in Den Haag. Hij leidt een bloeiende carrière als gastdirigent met orkesten gaande van de Handel and Haydn Society in Boston tot het London Symphony Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Philadelphia Orchestra. Symfonische muziek, opera en oratorium vormen de hoekstenen van zijn repertoire als dirigent. Als toetsenist beheerst hij een breed gamma aan klavierinstrumenten en speelt hij wereldwijd recitals op vooraanstaande podia.

Lees verder
Choeur de Chambre de Namur

Choeur de Chambre de Namur

Instrument
koor

Het Kamerkoor van Namen werkt onder leiding van de grootste dirigenten, is te gast op de meest befaamde festivals in Europa en werd bekroond met de Grote Prijs van de Academie van Charles Cros in 2003, de Liliane Bettencourt Prijs van de Académie Française in 2006 en drie Octaves de La Musique (in 2007, 2011 en 2012). Het koor heeft een breed repertoire, van middeleeuwse tot hedendaagse muziek, en zet zich sinds de oprichting in 1987 in voor de verdediging van de muzikale erfenis uit de eigen streek.

Lees verder

Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen

Instrument
kinderkoor

Het Kinderkoor Opera Vlaanderen bestaat uit een 40-tal enthousiaste jongens en meisjes tussen 7 en 16 jaar. Naast de hoofdtaak, zingen en acteren in voorstellingen van de opera in Antwerpen en Gent, werkt het Kinderkoor mee aan heel wat boeiende projecten.

Lees verder

Nicholas Mulroy

Instrument
tenor

Nicholas Mulroy, geboren in Liverpool, was een koorknaap in de Metropolitan Cathedral van de stad voordat hij moderne talen studeerde aan Cambridge en stem aan het RAM. Sindsdien is er een constante vraag naar hem, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten, in een breed scala aan concert-, concert-, concert- en opera-engagementen. Hij zong al in veel van 's werelds grootste concertzalen: het Sydney Opera House, Boston Symphony Hall, Carnegie Hall, de Royal Albert Hall, Berlin Philharmonie en het Salzburg Festival.

Lees verder
Kresimir Strazanac

Krešimir Stražanac

Instrument
bas

De Kroatische bas-bariton Krešimir Stražanac volgde zang aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst in Stuttgart bij Dunja Vejzović en Cornelis Witthoefft. Na zijn studies werd hij vast ensemblelid aan het Opernhaus Zürich. Hij won diverse prijzen in internationale wedstrijden en kan intussen terugbuigen over een carrière aan de zijde van dirigenten als Franz Welser-Möst, Bernard Haitink en Placido Domingo. Dit seizoen maakt hij een reeks debuutoptredens bij onder andere het Tokyo Symphony Orchestra, het Leipzig Gewandhausorchester, de Akademie für Alte Musik Berlin en het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Rosanne van Sandwijk

Instrument
mezzosopraan

Rosanne van Sandwijk was een leerling van Riekje Bakker aan het conservatorium in Zwolle. Aan Codarts in Rotterdam studeerde ze cum laude af bij Roberta Alexander. Niet lang daarna, in 2007, debuteerde de mezzosopraan met een Lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, met de liederencyclus Frauenliebe und -leben van Schumann.

Lees verder

Andrew Tortise

Instrument
tenor

De Engelse tenor Andrew Tortise debuteerde in 2011 in MacMillan's Clemency in het Linbury Studio Theatre. Sindsdien is hij teruggekeerd om Spirit of the Masque (Gloriana), Yurodivy (Boris Godunov), Kunz Vogelgesang (Die Meistersinger von Nürnberg) en Normanno (Lucia di Lammermoor) te zingen voor The Royal Opera en Eurymachus (The Return of Ulysses) voor The Royal Opera in het Roundhouse. In het seizoen 2018/19 zingt hij Vána Kudrjáš (Katya Kabanova) voor The Royal Opera.

Lees verder