De Schilderijententoonstelling van Moesorgski - Geannuleerd

Dag
Vrijdag 10.12.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Short ride in a fast machine
Vioolconcerto, opus 14
Schilderijententoonstelling (orkestratie Maurice Ravel)
Price range
Vanaf €19 - Toegang enkel op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dirigent Krzysztof Urbanski was tien jaar geleden nog ‘the new kid in town’, nu wordt de dynamische ster in één adem genoemd met andere grote artiesten. Met onder meer de Berliner Philharmoniker, het London Symphony Orchestra en de New York Philharmonic op zijn werkschema is dat terecht. Naast John Adams’ hedendaagse klassieker Short Ride in a Fast Machine, bundelt hij de krachten met de jonge Amerikaanse sterviolist Benjamin Beilman voor het relatief onbekende, maar terecht beminde Vioolconcerto van Samuel Barber. Nadien worden alle orkestrale registers opengetrokken in Moesorgski’s Schilderijententoonstelling in de weergaloze orkestratie van Maurice Ravel met onder meer de majestueuze Grote poort van Kiev als finale. Kom het kruim van de nieuwe generatie artiesten aan het werk zien en horen tijdens dit spectaculaire programma! 

Met gratis inleiding om 19:15 

---

Update 07.12.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Vlaamse overheid op vrijdag 3 december extra maatregelen aangekondigd, met strenge capaciteitsbeperkingen. Hierdoor mogen we voor de komende concerten telkens maximum 200 personen in de Koningin Elisabethzaal ontvangen. De tickets voor dit concert worden geannuleerd en er komen drie nieuwe concerten met beperkte capaciteit in de plaats. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Bio's

Benjamin Beilman

Instrument
viool

Benjamin Beilman is gekend voor zowel zijn gepassioneerde optredens als voor zijn diepe, rijke toon die de Washington Post "indrukwekkend" noemde, en The New York Times beschreven als "gespierd met een vleugje geweld". The Times heeft ook zijn "knappe techniek, gepolijste klank en rustig vertrouwen" geprezen en The Strad beschreef zijn spel als "pure poëzie". In een speelfilm uit 2018 in The Boston Globe merkte David Weininger op dat "Beilman's spel al een zekere balans heeft tussen technische beheersing, intensiteit en interpretatieve finesse".

Lees verder