De Oorlog

Dag
Zaterdag 26.11.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €15

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Hou je klaar voor een van de grootste muzikale evenementen van het jaar: het Antwerp Symphony Orchestra brengt De Oorlog van Peter Benoit. Dit reusachtige magnum opus van een van Vlaanderens grootste componisten vereist maar liefst drie koren, een kinderkoor, solisten en een groot orkest. Geen wonder dat dit werk slechts één keer per generatie wordt uitgevoerd. Benoits vuistdikke partituur reikt van strijdvaardige koren en adembenemende orkestuitbarstingen tot beklijvende solo’s en ontroerende scènes. Ruim 150 stemmen zingen tekst van de Vlaamse dichter Jan Van Beers, een aangrijpende aanklacht tegen de waanzin van oorlog. Wees erbij en laat je overrompelen door dit monumentale werk. 

Bio's

Deirdre Angenent

Instrument
sopraan

Deirdre Angenent behaalde haar bachelor aan het ArtEZ- Conservatorium in Arnhem en haar Master aan de Dutch National Opera Academy en vervolmaakt zich bij Ira Siff in New York en Thomas Michael Allen in Berlijn. Haar operarepertoire bevat Contessa in Le Nozze di Figaro, Ottavia en Virtù in L’incoronazione di Poppea, La femme in La voix humaine, Lady Billows in Albert Herring en Sieglinde in Die Walküre. Verder zong Deirdre de rol van Vitellia in La Clemenza di Tito met Richard Egarr en met Simon Over en Southbank Sinfonia in Anghiari, Italië.

Lees verder

Cécile van de Sant

Instrument
mezzosopraan
Lees verder

Frank van Aken

Instrument
tenor

Frank Van Aken begon zijn muzikale opleiding in Utrecht, vervolgde zijn studie aan het conservatorium in Den Haag en vervolmaakte zich bij James McCray. Hij trad op in de belangrijkste operahuizen en werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Kiril Petrenko, Daniel Barenboim, Edo de Waart en Asher Fisch.

Lees verder
Groot Omroepkoor

Groot Omroepkoor

Instrument
koor

Het Groot Omroepkoor bestaat uit 74 professionele zangers met een repertoire van renaissance tot nu. Daarnaast neemt het koor regelmatig deel aan bijzondere producties en werkt het enkele keren per seizoen samen met andere orkesten.

Lees verder
Octopus Symfonisch Koor

Octopus Symfonisch Koor

Instrument
koor

Octopus is een flexibel ensemble van 32 tot 100 zangers. Het koor voert zowel barokke en klassieke oratoria, romantische en hedendaagse a-capellamuziek, als werken met symfonisch orkest uit. Het geheel staat onder de artistieke leiding van oprichter Bart Van Reyn. De symfonische bezetting van het Octopus Symfonisch Koor gaat van 60 tot 100 zangers. Het repertoire gaat van romantische oratoria tot hedendaagse koorsymfonische werken.

Lees verder

Meisjes Jeugdkoor Waelrant

Instrument
kinderkoor
Lees verder