Dubbelconcerto met Pinchas Zukerman en Amanda Forsyth

Dag
Vrijdag 16.12.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Con brio
Dubbelconcerto voor viool en cello in a, opus 102
Symfonie nr. 4 in A, opus 90, 'Italienische'
Price range
Vanaf €20
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Con brio is niet enkel de titel van het energieke openingswerk van Jörg Widmann, het doet even goed dienst als de ondertitel van dit uitbundige concert. Brahms’ laatste orkestwerk, een dubbelconcerto voor viool en cello, getuigt van  het rijpe vakmanschap van een muzikale perfectionist. Dubbel genot is in ieder geval verzekerd met topsolisten Pinchas Zukerman en Amanda Forsyth. De Vierde symfonie van Mendelssohn, beter bekend onder de naam ‘De Italiaanse’, is de muzikale neerslag van enkele inspirerende reizen naar het land van cypressen in de avondzon, waar de jonge componist diep geraakt werd door de prachtige natuur en de onbezorgde, vrolijke sfeer. Het resultaat is een opwindende symfonie die bruist van energie en levenslust. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Pinchas Zukerman

Instrument
viool

Met een carrière van ruim vijftig jaar als violist, altviolist en dirigent is Pinchas Zukerman een van de meest veelzijdige artiesten van deze tijd. Hij wordt geprezen om zijn expressieve speelstijl, klankschoonheid en onfeilbare muzikaliteit zoals die te horen zijn op meer dan honderd opnames die goed waren voor twee Grammy Awards en 21 nominaties.

Lees verder

Amanda Forsyth

Instrument
cello

De Canadese celliste Amanda Forsyth heeft een internationale reputatie als soliste, kamermusicus en aanvoerder. Ze werd uitgenodigd als soliste op tournees met onder meer de Royal Philharmonic, de Seoul Philharmonic en het Israel Philharmonic Orchestra. Daarnaast werkte ze samen met toporkesten waaronder de Chicago Symphony, de Dallas Symphony en het Orchestre Philharmonique de Radio France.

Lees verder