Dubbellevens: Petroesjka / Die Sieben Todsünden

Dag
Donderdag 25.01.2024 - 20:00

Stadsschouwburg

Straat
Theaterplein 1
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Een double bill met twee mijlpalen uit de 20e-eeuwse dans: Igor Stravinski’s Petroesjka en het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden van Kurt Weill en Bertolt Brecht. De antiheld Petroesjka leidt een dubbelleven. In vier ‘scènes burlesques’ contrasteren de wreedheid en onverschilligheid van de massa met menselijke gevoeligheid. De Israëlische choreografe Ella Rothschild haalt het ballet weg uit zijn oorspronkelijke setting en vindt een nieuw narratief dat zich afspeelt in een wildernis met een conflictueuze relatie tussen een man, een vrouw en een dier. Die sieben Todsünden is de laatste samenwerking tussen Brecht en Weill. Stijn Celis gaat voor een radicale interpretatie van dit hybride meesterwerk waarin dans en opera, laatmiddeleeuws theater en vervreemdend kapitalisme, of volkse dansmuziek en een vroom barbershopkwartet hand in hand gaan.

 

Bio's

Alejo Pérez

Functie
Hoofddirigent

De Argentijnse dirigent Alejo Pérez wordt geroemd om zijn stilistische trefzekerheid en om de helderheid waarmee hij de meest complexe partituren tot leven brengt. Vandaag is hij incontournable in het internationale opera- en concertlandschap. Sinds 2019 bouwt Pérez als artistiek leider muziek aan de sound van Opera Ballet Vlaanderen.

Lees verder

Stijn Celis

Instrument
choreografie

Stijn Celis is een Belgische choreograaf en decorontwerper. Hij danste in gezelschappen als het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, het Zürich Ballet, Contemporary Dance Zurich, Le Ballet du Grand Théâtre in Genève en het Cullberg Ballet.

Lees verder

Ella Rothschild

Instrument
choreografie

Ella Rothschild is een danseres en choreografe uit Tel Aviv. Ze werkte met de grootste Israëlische gezelschappen als creator, danser en leraar. Ze werkt zowel solo als in samenwerking met muzikanten, video-artiesten en beeldhouwers.

Lees verder