Eros athanatos met Thibaudet en Capuçon

Dag
Zaterdag 17.11.2018 - 20:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
The chairman dances
Eros athanatos (dubbelconcerto voor cello & piano en orkest)
Symfonie nr. 9 in e, opus 95, 'Uit de nieuwe wereld'
Price range
Tickets vanaf €26

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘From Sea To Shining Sea’ 
De titel is helder: Dvořáks laatste symfonie moest in Europa aantonen hoe een werk uit de Nieuwe Wereld kon klinken. De Boheemse nationalist was in 1892 naar New York getrokken om een autonome, Amerikaanse muziekcultuur uit de grond te stampen. Hij liet transcripties maken van indianenmelodieën, bestudeerde negrospirituals en gaf zelf het goede voorbeeld door in zijn Negende symfonie Afro-Amerikaanse en Indiaanse invloeden te verwerken. Jonge belofte Jamie Phillips trekt de americana van Dvořák door tot de minimal music van John Adams. Met als bonus een fascinerend dubbelconcerto van de Zwitserse componist Richard Dubugnon met wereldsterren Gautier Capuçon en Jean-Yves Thibaudet.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

 

 

Bio's

Jamie Phillips

Functie
Gastdirigent

Jamie Phillips verscheen op het internationale podium dankzij zijn succes tijdens de Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Award in 2012, en sindsdien is hij een veelgevraagd gastdirigent. Phillips combineert ongekunstelde autoriteit met klare, expressieve techniek en aangeboren muzikaliteit.

Lees verder

Jean-Yves Thibaudet

Instrument
piano

Tijdens de afgelopen dertig jaar concerteerde de Franse pianist Jean-Yves Thibaudet in grote zalen wereldwijd en nam hij meer dan vijftig platen op. Zijn repertoire bevat klassieke meesterwerken, hedendaagse composities, film- en operamuziek en jazz wat hem tot een van de meest kleurrijke artiesten van het moment maakt. Hij werkte samen met orkesten als de New York Philharmonic, het Royal Philharmonic Orchestra en het Philadelphia Orchestra.

Lees verder

Gautier Capuçon

Instrument
cello

De Franse cellist Gautier Capuçon geldt als een van de grootste solisten van vandaag en sleepte met zijn concerten en opnames al verschillende prijzen in de wacht. Seizoen na seizoen staat hij op het podium met de beste orkesten wereldwijd. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus is hij oprichter en leider van de Parijse Classe d’Excellence de Violoncelle en wordt hij regelmatig uitgenodigd voor het geven van masterclasses.

Lees verder