Harp en Engelse hoorn in dialoog

Dag
Vrijdag 21.10.2016 - 20:00

DE SINGEL

Straat
Desguinlei 25
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Dubbelconcerto voor Engelse hoorn en harp (wereldcreatie)
Symfonie nr. 15 in A, opus 141
Price range
€25 - €35

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Met zijn Vijftiende symfonie trok Dimitri Sjostakovitsj in 1971 een schalkse streep onder zijn symfonische catalogus. Muzikale flarden uit eerdere symfonieën worden in de mixer gedraaid en aangelengd met curieuze citaten uit Rossini's Wilhelm Tell of Wagners Ring des Nibelungen. Net zo kameleontisch is het oeuvre van Kalevi Aho. Speciaal voor harpiste Anneleen Lenaerts en althoboïst Dimitri Mestdag componeerde deze Finse eclecticus een wonderlijk dubbelconcerto. Absoluut het ontdekken waard.

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur van de Huddersfield Choral Society en gastprofessor directie aan het Royal College of Music.

Lees verder
Dimitri Mestdag

Dimitri Mestdag

Instrument
Engelse hoorn

Dimitri Mestdag studeerde aan de muziekacademie van Harelbeke en aan de Kunsthumaniora Gent bij Yf Bourry. Hij behaalde masterdiploma’s hobo, Engelse hoorn en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel bij Paul Dombrecht en Alex Van Beveren. Na masterclasses bij Thomas Indermühle, David Walter, Alain Denis en Ingo Goritzki ging hij zich vervolmaken aan het Rotterdams Conservatorium bij Emanuel Abbühl. Sinds september 1996 is hij solist Engelse hoorn van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Anneleen Lenaerts

Instrument
harp

Anneleen Lenaerts is een van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker. Als soliste speelde ze met orkesten als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Mozarteum Orchester en het Philadelphia Chamber Orchestra. Ze maakte haar solodebuut in Wigmore Hall in Londen, Carnegie Hall New York, Salle Gaveau in Parijs, Grosses Festspielhaus in Salzburg en Bozar in Brussel. Tussen 1997 en 2010 won ze maar liefst 23 belangrijke prijzen op internationale harpwedstrijden, waaronder de prestigieuze ‘Grand Prix International Lily Laskine’.

Lees verder