Het Celloconcerto van Elgar

Dag
Zaterdag 22.10.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Within her Arms
Celloconcerto in e, opus 85
Vorspiel und Liebestod (Tristan und Isolde)
Poème de l’extase, opus 54
Price range
Vanaf €20
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De Franse cellist Edgar Moreau tekent present voor een van de hoekstenen van het cellorepertoire: Elgars ongeëvenaarde Celloconcerto. Elgar componeerde zijn bekende meesterwerk in de maanden na de Eerste Wereldoorlog, als een klaagzang voor een wereld die nooit meer dezelfde zou zijn. Met het Vorspiel und Liebestod uit zijn opera Tristan und Isolde componeerde Wagner een van de meest beklijvende bladzijden uit de orkestliteratuur, waarin hij de grens opzoekt tussen de eeuwige liefde en de dood. Qua muzikale ambitie werd Wagner door weinigen overtroffen, maar Alexander Skrjabin komt aardig in de buurt: zijn Poème de l’extase wil niet minder dan de eenwording van mens en universum verklanken. Dankzij het zorgzaam samengestelde kleurenpalet dat hij uit het orkest tovert, laat Skrjabin zijn werk gonzen met een kosmische energie. Een niet te missen spektakel! 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Update:
Helaas moet Truls Mørk zijn concerten met Antwerp Symphony annuleren vanwege gezondheidsproblemen. We wensen hem een spoedig herstel toe. We zijn verheugd en ontzettend dankbaar om aan te kondigen dat cellist Edgar Moreau tijdens deze concerten samen met ons zal optreden. Het programma blijft ongewijzigd.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Edgar Moreau

De Franse cellist Edgar Moreau, geboren in Parijs in 1994, begon cello te spelen toen hij vier jaar was. Hij won in 2011 de tweede prijs in de Russische Tsjajkovskicompetitie en kreeg datzelfde jaar de 'Young Soloist Prize' in de Rostropovich Cellocompetitie in Parijs.

Lees verder