Internationale orkesten: Royal Philharmonic Orchestra

Dag
Zaterdag 04.02.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Iphigenia in Aulis (ouverture)
Concerto voor twee piano’s en orkest in Es, KV 365
Romeo en Julia, opus 64 (suite)
Price range
Vanaf €23
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het Royal Philharmonic Orchestra kan bogen op een rijke traditie en behoort al generaties tot de absolute toporkesten. Voor deze gelegenheid treden de publiekslievelingen Lucas en Arthur Jussen aan, wellicht het meest gelauwerde pianoduo van vandaag. De twee broers stemmen hun zielen gelijk op de tonen van Mozarts Dubbelconcerto voor twee piano’s. In 2015 namen de Jussens dit sprankelende werk op voor het keurlabel Deutsche Grammophon, wat hen prompt een Edison Publieksprijs opleverde. Na Mozarts geraffineerde meesterwerk legt chef-dirigent Vasily Petrenko Prokofjevs suite uit Romeo en Julia op de pupiter, een brok pure dramatiek die de imposante klank van het toporkest extra in de verf zet. 

 

Bio's

Jussen

Lucas Jussen

Instrument
piano

Lucas Jussen bouwde als solist en als vaste duopartner van zijn broer Arthur al een stevige internationale carrière uit. Hij kreeg les van Maria João Pires, Jan Wijn en Ton Hartsuiker. Lucas studeerde bovendien bij Menahem Pressler in de V.S. en bij Dmitri Bashkirov aan de Escuela Superior de Música Reina Sofia in Madrid. In 2010 tekenden Lucas en Arthur een platendeal met Deutsche Grammophon. Lucas is artist-in-residence bij het Nederlands Kamerorkest.

Lees verder

Arthur Jussen

Instrument
piano

Ondanks zijn jonge leeftijd bouwde pianist Ar­thur Jussen al een grote reputatie op binnen het internationale concertcircuit, zowel solo als samen met zijn broer Lucas – ook pianist. Leny Bettmann was de eerste pianodocent van Arthur Jussen, in zijn geboorteplaats Hilversum. Later volgden de broers lessen bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker en Maria João Pires. Ze wonnen diverse prijzen, waaronder in 2011 de eerste Concertgebouw Young Talent Award.

Lees verder