Jaap van Zweden dirigeert Bruckner 7

Dag
Vrijdag 17.05.2024 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Lumina (Belgische première)
Variaties op een rococo- thema, opus 33
Symfonie nr. 7 in E
Price range
Vanaf €21

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wie Kian Soltani’s talent al eens live meemaakte, zal ongetwijfeld zijn Variaties op een rococothema van Tsjajkovski willen horen. Power en ontroering: een kolfje naar de hand van dirigent emeritus Jaap van Zweden. Na het lezen van Wagners overlijdensbericht zette Anton Bruckner de eerste noten van zijn Zevende symfonie op papier. De muzikale hommage aan de ‘Meister aller Meister’ was vanaf de première een groot succes. De epische proportie van het werk, de grandioze orkestratie en de beklijvende melodieën maken van zijn Zevende een van Bruckners meest populaire werken. Laat je overrompelen door de overweldigende emoties van het Adagio en de zinderende kracht van de Finale in dit hoogtepunt van het romantische repertoire.

Bio's

Jaap van Zweden

Functie
Dirigent emeritus

Jaap van Zweden is een van de meest gevraagde dirigenten van zijn generatie. Hij vervulde gastdirecties bij orkesten als het Los Angeles Philharmonic Orchestra, het Chicago Symphony Orchestra, de Münchner Philharmoniker, het WDR Symphonie-Orchester Köln, het Orchestre National de France, de Oslo Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest en het London Philharmonic Orchestra. Momenteel is hij chef-dirigent van de New York Philharmonic.

Lees verder

Kian Soltani

Instrument
cello

Kian Soltani brak op negentienjarige leeftijd internationaal door met veelgeprezen debuten in de Goldener Saal van de Weense Musikverein en op de Hohenems Schubertiade. In april 2013 trok hij verder wereldwijd de aandacht als winnaar van de International Paulo Cello Competition in Helsinki, waar hij door het tijdschrift Ostinato werd uitgeroepen tot "een solist van het hoogste niveau onder de nieuwe generatie cellisten".

Lees verder