Jamie Phillips dirigeert Sibelius

Dag
Zaterdag 03.03.2018 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
L'Italiana in Algeri (ouverture)
Celloconcerto in e, opus 85
Symfonie nr. 1 in e, opus 39
Price range
Tickets vanaf €12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Weemoed en levenslust
Elgars mooie Celloconcerto, geschreven met de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog, draagt de droefstemmigheid van een requiem in zich. Aan het einde van de partituur noteerde Elgar dan ook niet toevallig de katholieke begrafenisformule ‘Resquiescat in pace’. Cellist Kian Soltani schittert in een van de aangrijpendste werken voor zijn instrument. Bij wijze van troost legt jonge belofte Jamie Phillips een weldadig knappe Sibeliussymfonie op de pupiter. Britse weemoed versus Finse levenslust. Een must voor wie overrompeld wil worden.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Jamie Phillips

Functie
Gastdirigent

Jamie Phillips verscheen op het internationale podium dankzij zijn succes tijdens de Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Award in 2012, en sindsdien is hij een veelgevraagd gastdirigent. Phillips combineert ongekunstelde autoriteit met klare, expressieve techniek en aangeboren muzikaliteit.

Lees verder

Kian Soltani

Instrument
cello

Kian Soltani brak op negentienjarige leeftijd internationaal door met veelgeprezen debuten in de Goldener Saal van de Weense Musikverein en op de Hohenems Schubertiade. In april 2013 trok hij verder wereldwijd de aandacht als winnaar van de International Paulo Cello Competition in Helsinki, waar hij door het tijdschrift Ostinato werd uitgeroepen tot "een solist van het hoogste niveau onder de nieuwe generatie cellisten".

Lees verder