Jörgen van Rijen creëert MacMillan

Dag
Zaterdag 24.11.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
An American overture, opus 27
Tromboneconcerto (Belgische creatie)
Jazzsuite nr. 2 (suite voor promenadeorkest)
Price range
Tickets vanaf €10
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Broadway Boogie Woogie’ 
Wie houdt van spannend en eclectisch repertoire, kan zijn kennis uitbreiden op dit concert met de Schotse componist-dirigent James MacMillan. Van hemzelf staat een splinternieuw tromboneconcerto op de affiche, geschreven voor Jörgen van Rijen, solotrombonist van het Concertgebouworkest en een van de meest virtuoze trombonisten ter wereld met een indrukwekkende solocarrière. Daarnaast presenteert MacMillan zijn swingende meesterwerk Tryst in combinatie met Brittens sprankelende ‘Amerikaanse’ ouverture en de door jazz en music hall geïnfecteerde showmuziek van Sjostakovitsj. Een genot voor muziekliefhebbers.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

James MacMillan

James MacMillan

Functie
Gastdirigent

James MacMillan wordt wereldwijd erkend als vooraanstaand componist en dirigent. Naast zijn eigen muziek dirigeert hij een brede waaier aan hedendaagse en standaarde werken. Tot 2013 was hij eerste gastdirigent van de Nederlandse Radio Kamer Filharmonie en negen jaar lang was hij Componist/Dirigent van de BBC Philharmonic. Hij dirigeerde en ontving compositieopdrachten van illustere orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Los Angeles Philharmonic, het London Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2014 stichtte hij het muziekfestival The Cumnock Tryst, dat jaarlijks plaatsvindt in zijn geboortestreek Ayrshire.

Lees verder
Jorgen Van Rijen

Jörgen Van Rijen

Instrument
trombone

Naast zijn werk als solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest is Jörgen van Rijen een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Hij gaf concerten en masterclasses over de hele wereld en soleerde met vele orkesten en ensembles, waaronder het Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Czech Philharmonic, het Combattimento Consort en het Orkest van het Oosten. In de toekomst staan concerten gepland met onder andere de Taiwan Philharmonic en de Nagoya Philharmonic en een Japanse tournee met Michel Becquet.

Lees verder