Kamermuziek: Bach en Messiaen

Dag
Zondag 13.09.2015 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Inventies en sinfonia's, BWV 772-801
Quatuor pour la fin du temps
Price range
€16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De kamermuziekreeks van het Antwerp Symphony Orchestra opent dit seizoen met een klepper. En dan hebben we het niet eens over het miraculeuze contrapunt van Bach. Met Messiaens Quatuor pour la fin du temps staat mogelijk het pakkendste kamermuziekstuk uit de twintigste eeuw op het programma. De hartverscheurend mooie noten die Messiaen als soldaat in krijgsgevangenschap op papier kribbelde, zijn ook nu nog onverminderd aangrijpend.

Bio's

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder

Justus Grimm

Instrument
cello

Justus Grimm legt zich actief toe op kamermuziek en nam met pianist Florian Wiek cellosonates op van Beethoven, Brahms en Sjostakovitsj. Samen met fluitiste Christina Fassbender vormen ze het Trio Wiek. In 2009 kwam hun Philippe Gaubert-album uit, dat 5 Diapasons kreeg. Sinds 2008 verdiept hij zich ook in het kwartetrepertoire met het Malibran Quartet. Verder deelde hij het podium met o.a. Abdel Rahman El Bacha, Augustin Dumay, Katia en Marielle Labèque en Christian Poltéra. Deze concerten brachten hem in de grote concertzalen en festivals in Europa. Sinds 2008 is Grimm docent aan het Conservatorium van Antwerpen.

Lees verder

Yasuko Takahashi

Instrument
piano

Yasuko Takahashi is een internationaal bekende pianiste, gespecialiseerd in kamermuziek. Na het behalen van enkele prijzen op verschillende Japanse wedstrijden, beeindigde zij haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als Duo Agineko, met altviolist Sander Geerts, won zij verschillende prijzen op internationale wedstrijden, zoals de International Competition of Young Performers in Madeira (Portugal), de Young Musician International Competition for Chamber Music in Barletta (Italië) en de International J. Brahms Competition (Oostenrijk). Yasuko is lid van de Deense Soloists Association Solistforeningen en geeft veel kamermuziekconcerten doorheen Europa.

Lees verder