Kamermuziek: In de voetsporen van Bach

Dag
Zondag 18.12.2022 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Sonate voor twee hobo’s en fagot in Bes, S. 257
Triosonate in d voor hobo, viool en basso continuo
Hobosonate in d
Hobosonate in g, Wq 135
Triosonate in d voor viool, hobo en basso continuo
Kwartet in g voor twee hobo’s, fagot en basso continuo
Price range
Standaardprijs: €20 / -30 jaar: €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

In dit unieke kamermuziekconcert brengen de musici van Antwerp Symphony een rijk geschakeerd programma van late barokmuziek, dat tot grote bloei kwam aan het hof van Frederik de Grote van Pruisen. Een vaak onderbelichte generatie van Duitse componisten die in de voetsporen traden van Bach, maakten samen de overgang naar een galante stijl, waar symmetrie, verfijning en contrast centraal staan. Tegelijk wordt meer dan ooit van de solisten gevraagd om hun hart te laten spreken in ongetemperde virtuositeit. Kortom: een zondagse streling voor het gehoor, in de prachtige setting van AMUZ. 

Bio's

Eric Speller

Instrument
hobo

Eric Speller behaalde in 1994 een Eerste Prijs hobo aan het Conservatoire National Supérieur van Lyon. In 1993 studeerde hij af als musicoloog aan de Sorbonne en in 1995 behaalde hij een Hoger Diploma aan het Conservatorium van Genève in de klas van Maurice Bourgue. Momenteel is hij docent hobo aan het conservatorium van Brussel en sinds 1997 is hij eerste solist hobo bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Louis Baumann

Instrument
hobo

Louis Baumann kreeg zijn eerste hobolessen van Christophe Le Divenah en kwam vervolgens in de klas terecht van Sébastien Giot aan het conservatorium van Strasbourg. Eind 2019 werd hij eerste hobo bij het Antwerp Symphony Orchestra. In oktober 2021 werd hij bekroond met de derde prijs in het Concours van Genève.

Lees verder
Graziano Moretto

Graziano Moretto

Instrument
fagot

Graziano Moretto werd in Milaan geboren en studeerde af als fagottist aan het Verdi-Conservatorium van zijn geboortestad. Het jaar daarop vervolmaakte hij zich aan de Musikhochschule van München. Hij maakte deel uit van de Bamberger Symphoniker, het Bayerisches Staatsorchester, de Münchener Philharmoniker, het Festivalorkest van Schleswig-Holstein en het Orchester des Bayerischen Rundfunks. Hij werkte onder befaamde dirigenten als Colin Davis, Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Georg Solti en Christoph Eschenbach. Sinds 1992 is hij als fagotsolo verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder