Kamermuziek: Mahler en Brahms

Dag
Zondag 14.05.2023 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Pianokwartet in a
Pianokwartet nr. 1 in g, opus 25
Price range
Standaardprijs: €20 / -30 jaar: €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Gustav Mahler heeft niet altijd een reusachtig orkest met koren, hamers en klokken nodig om te beklijven. Het enig overgebleven (en helaas onvoltooide) kamermuziekwerk zonder zang van de amper zestienjarige student doet dat op even indringende wijze. Dat is wellicht deels te danken aan Johannes Brahms: zijn magistrale Eerste pianokwartet zette de toon voor alles wat er nog in dat genre geschreven zou worden. Het magnifieke interieur van AMUZ is het perfecte decor voor dit kamermuziekconcert met twee meesterwerken voor piano, viool, altviool en cello. 

Bio's

Orsolya Horváth

Instrument
viool

Orsolya Horváth studeerde aan de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest. Daarna specialiseerde ze zich aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en volgde ze masterclasses bij George Pauk en Dénes Zsigmondi. Ze is laureate van diverse internationale wedstrijden en mede-oprichter van het Sándor Quartet. Ze is aanvoerder tweede viool van het Solti Chamber Orchestra en soloviool van het Hermes Ensemble. Sinds 2013 is ze aanvoerder van de tweede violen in het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Ayako Ochi

Instrument
altviool

Ayako Ochi begon op haar vijfde met viool spelen bij Prof. S. Suzuki en debuteerde snel als soliste bij de Japanese String Teachers Association. In 1990 begon ze haar studies in de Senzoku-gakuen Hoge School voor Muziek en in 1991 won ze de eerste prijs in de interne wedstrijd. Ochi beëindigde haar studies met de onderscheiding ‘excellent’ in 1994 en speelde in datzelfde jaar als soliste samen met Nobuko Imai. Daarna studeerde ze in de solistenklas van de Toho-gakuen Hoge School voor Muziek. In 1995 begon ze haar studies altviool bij Prof. Rainer Moog aan de Musikhochschule in Keulen. Haar diploma met onderscheiding, gaf haar toegang tot de solistenopleiding die ze beëindigde met het Konzertexamen. Ochi won in 1999 de eerste prijs in de wedstrijd van de Musikhochschule Köln en ontving ook de Prijs van de Helga en Paul Hohnen-Stichting. Sinds 2001 is ze 2. solo-altvioliste bij het Theater van Dortmund en sinds 2003 heeft ze dezelfde functie in Würzburg. Sinds 2005 is Ayako Ochi eerste soliste altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast is ze ook lid van het Scalda-Ensemble.

Lees verder

Dieter Schützhoff

Instrument
cello

Dieter Schützhoff studeerde bij Marcal Cervera aan de Musikhochschule Freiburg im Breisgau (Duitsland). Dieter Schützhoff behaalde ettelijke eerste prijzen als solist en kamermusicus en verleende zijn medewerking aan verschillende TV-, radio- en CD-producties. Hij is lid van het Scalda-Ensemble en sinds 1992 als cellist vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Yutaka Oya

Instrument
piano

Yutaka Oya won de eerste prijs in de All Japan Student Music Competition. Na studies aan de Toho School of Music in Tokio, vestigde hij zich in België, waar hij zich verder specialiseerde in Antwerpen en Luik. Hij werd hij uitgenodigd als solist op internationale festivals zoals het Festival van Vlaanderen, Ars Musica, Transit Festival, Holland Festival, Tokyo Summer Festival, International Suntory Summer Festival. Hij treedt geregeld op met het Antwerp Symphony Orchestra, vertolkt kamermuziek in diverse formaties en is lid van de ensembles Champ d’Action, Ebony Trio en het Oya Pianoduo.

Lees verder