Kamermuziek: Poulenc en Huybrechts

Dag
Zondag 25.09.2022 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Trio voor hobo, fagot en piano
Suite voor fluit, hobo, klarinet, fagot en piano
Sextet
Price range
Standaardprijs: €20 / -30 jaar: €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Francis Poulenc is een componist die zich niet zomaar onder één noemer laat vatten. In het woelige Parijs van het interbellum ontwikkelde hij zich als een componist van uitersten. Zijn drang naar veelzijdigheid deed hem vaak naar de houtblazers grijpen. Zijn vroege kamermuziekwerken voor houtblazers, waaronder het Trio en het Sextet, zijn intrigerende karakterstukjes met een vleugje humor, een tikkeltje jazz en een zweem nostalgie. Onder invloed van Poulenc bediende de Belg Albert Huybrechts zich graag van die succesformule: met zijn Suite voor houtblazers en piano schreef hij een uiterst geraffineerd werk waarbij elk instrument een eigen persoonlijkheid lijkt te vertegenwoordigen. 

Bio's

Edith Van Dyck

Instrument
fluit

Edith Van Dyck studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen, het Brabants Conservatorium in Tilburg en aan de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2009 is ze fluit solo bij het Antwerp Symphony Orchestra. Samen met haar moeder en pianiste Helene Luyten vormt ze een vast duo. In 2015 werd haar eerste CD uitgebracht onder het label Et'Cetera die bekroond werd met een 10 door het muziekmagazine Luister.

Lees verder

Louis Baumann

Instrument
hobo

Louis Baumann kreeg zijn eerste hobolessen van Christophe Le Divenah en kwam vervolgens in de klas terecht van Sébastien Giot aan het conservatorium van Strasbourg. Eind 2019 werd hij eerste hobo bij het Antwerp Symphony Orchestra. In oktober 2021 werd hij bekroond met de derde prijs in het Concours van Genève.

Lees verder

Benjamin Dieltjens

Instrument
klarinet

Benjamin Dieltjens is sinds 2007 eerste klarinet bij het Antwerp Symphony Orchestra en hij is lid van het Orchestre des Champs Elysées. In 2008 werd hij uitgenodigd als eerste klarinet bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2012 nam hij het klarinetconcerto van Mozart op met het New Century Barock Orchestra op historische instrumenten. Daarnaast is hij actief als kamermuzikant (zowel historische uitvoeringen als klassiek en hedendaags werk) en was hij te gast op verschillende internationale festivals. Hij was lid van het Ensemble für neue Musik Karlsruhe olv Peter Eötvös. Hij was stichtend lid van het in 1998 opgerichte kamermuziekensemble voor actuele muziek Het Collectief en speelt sinds 2003 regelmatig bij het ICTUS ensemble. Hij speelt ook regelmatig bij Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Benjamin geeft seminaries kamermuziek aan het Orfeus Instituut in Gent en de universiteit van Wenen, en is hoofdleraar klarinet aan het conservatorium van Brussel.

Lees verder
Graziano Moretto

Graziano Moretto

Instrument
fagot

Graziano Moretto werd in Milaan geboren en studeerde af als fagottist aan het Verdi-Conservatorium van zijn geboortestad. Het jaar daarop vervolmaakte hij zich aan de Musikhochschule van München. Hij maakte deel uit van de Bamberger Symphoniker, het Bayerisches Staatsorchester, de Münchener Philharmoniker, het Festivalorkest van Schleswig-Holstein en het Orchester des Bayerischen Rundfunks. Hij werkte onder befaamde dirigenten als Colin Davis, Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Georg Solti en Christoph Eschenbach. Sinds 1992 is hij als fagotsolo verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Eliz Erkalp

Instrument
hoorn

Eliz Erkalp studeerde hoorn aan het conservatorium van Straatsburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal en Hermann Baumann. Eliz Erkalp deed orkestervaring op in verschillende jeugdorkesten, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het orkest van de Vlaamse opera, het Orchestre Philharmonique de Liège en de Opéra National du Rhin. Sinds september 2002 is ze als eerste soliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. In 2005 behaalde ze een derde prijs op het Internationaal Hoornconcours van Genève. Met het Antwerp Symphony Orchestra maakte ze een cd met het hoornconcerto van Reinhold Glière.

Lees verder

Yasuko Takahashi

Instrument
piano

Yasuko Takahashi is een internationaal bekende pianiste, gespecialiseerd in kamermuziek. Na het behalen van enkele prijzen op verschillende Japanse wedstrijden, beeindigde zij haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als Duo Agineko, met altviolist Sander Geerts, won zij verschillende prijzen op internationale wedstrijden, zoals de International Competition of Young Performers in Madeira (Portugal), de Young Musician International Competition for Chamber Music in Barletta (Italië) en de International J. Brahms Competition (Oostenrijk). Yasuko is lid van de Deense Soloists Association Solistforeningen en geeft veel kamermuziekconcerten doorheen Europa.

Lees verder